«Μαμά, έρχομαι»: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη


Το MEGA τιμά τη μνήμη των 57 νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με το ντοκιμαντέρ «Μαμά, έρχομαι». Ένας χρόνος από την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που σημάδεψε τη χώρα μας. Θρήνος και οδύνη. Αναπάντητα «γιατί;». O γολγοθάς των συγγενών και ο αγώνας τους για δικαίωση.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 00:10 προβλήθηκε απο το MEGA το ντοκιμαντέρ «Μαμά, έρχομαι», την παραμονή της «μαύρης» επετείου τιμά τη μνήμη των 57 νέων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδοξα με ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ. Μια φράση που ηχεί ακόμα στα αυτιά των ανθρώπων που άφησαν πίσω. Η Ανθή Βούλγαρη μετά από πολύμηνη έρευνα, κάνει ένα οδοιπορικό στις πόλεις όπου ζούσαν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, καταγράφει τις μαρτυρίες των επιζώντων καθώς και τις αφηγήσεις των οικογενειών των θυμάτων και παρακολουθεί την πορεία των ερευνών για την απονομή δικαιοσύνης.

Η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη δίνει βήμα στους συγγενείς, στους διασώστες και στους πραγματογνώμονες. Με αφηγηματική προσέγγιση και κινηματογραφική αισθητική, το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την αλήθεια εκείνης της νύχτας και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που έφερε το ξημέρωμα. Γιατί συνέβη το δυστύχημα; Τι έφταιξε; Πώς βιώνουν μέχρι και σήμερα την απώλεια οι οικογένειες των τραγικών πρωταγωνιστών εκείνης της ημέρας; Οι παραλείψεις, τα ερωτηματικά, οι άσβηστες μνήμες και τα όνειρα που χάθηκαν…

Παρουσίαση: Ανθή Βούλγαρη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πετρόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής: GΑP Filming Team
Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. – MEGA


Δείτε το ντοκιμαντέρ του MEGA:

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου