Το συνδρομο του κυκλωπα


Η "κυκλοκεφαλία" ή το "σύνδρομο του κύκλωπα" (Cyclopia syndrom)είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από την αποτυχία να διαχωριστούν σωστά τα μάτια ενός εμβρύου σε δύο κοιλότητες. Με πιό απλά λόγια, το έμβρυο γεννιέται με ένα μάτι στο μέσο περίπου του κεφαλιού. Το σύνδρομο αυτό, πήρε το ονομά του από τα μυθικά όντα της Ελληνικής μυθολογίας, που είχαν ένα μάτι στη μέση του μετώπου. Το "σύνδρομο του κύκλωπα", είναι ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο, με συχνότητα 1 προς 16.000 στα ζώα και 1 προς 2.500 στους ανθρώπους.

Ο εγκέφαλος του εμβρύου είναι μετατοπισμένος στο ένα ημισφαίριο του κρανίου. Η πλειοψηφία αυτών των εμβρύων φυσικά δεν ζει για πολύ. Οι λόγοι για τους οποίους ένα έμβρυο γεννιέται με το "σύνδρομο του κύκλωπα", είναι γενετικά προβλήματα, μεταλλάξεις γονιδίων ή διάφορες τοξίνες οι οποίες μολύνουν κάποια γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε γενικές γραμμές, οι γιατροί υποστηρίζουν πως ... το "σύνδρομο του κύκλωπα", ίσως να οφείλεται και σε αντικαρκινικά φάρμακα που παίρνουν οι μητέρες πρίν την γέννα. Τα έμβρυα που γεννιούνται με το σύνδρομο του κύκλωπα, συνήθως διατηρούνται σε ιατρικά μουσεία.




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου