Μια γιγαντιαία φωλιά πουλιών 80 τόνων!!!


Φέρει την ονομασία «Clemson Clay Nest» και αποτελεί μια εντυπωσιακή εγκατάσταση τέχνης που κατασκευάστηκε στο Βοτανικό Κήπο της Νότιας Καρολίνα των ΗΠΑ, η οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- ζυγίζει πάνω από 80 τόνους. Η γιγαντιαία φωλιά δημιουργήθηκε από τον Βαυαρό καλλιτέχνη Nils-Udo με τη βοήθεια πολλών φοιτητών του Πανεπιστημίου Clemson αλλά και αρκετών εθελοντών, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του κήπου.

Μία τεράστια τρύπα ανοίχτηκε στο έδαφος, ενώ αρκετά πεύκα και εκατοντάδες μπαμπού τοποθετήθηκαν κυκλικά, δημιουργώντας ένα πιστό αντίγραφο φωλιάς πτηνών, σε μεγαλύτερο, όμως, μέγεθος.

«Αν και θα μπορούσαν να φωλιάσουν εδώ μέσα αρκετά πουλιά, αφήνοντας τα αβγά τους παντού, ο βασικός σκοπός της δημιουργίας είναι να συνδέσουμε την άγρια ζωή των δασών με το αστικό περιβάλλον…», λέει ο καλλιτέχνης.
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου