RapidShare: Απόφαση δικαστηρίου επιβάλει την παρακολούθηση περιεχομένου των χρηστών

Δικαστήριο στη Γερμανία αποφάνθηκε ότι το RapidShare πρέπει να υλοποιήσει και να εφαρμόσει ένα σύστημα που να φιλτράρει τα uplaod των χρηστών προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη ανταλλαγή περιεχομένου.

Όπως και το Megaupload, το οποίο έκλεισε πριν λίγους μήνες, έτσι και το RapidShare επιτρέπει τους χρήστες να ανεβάζουν και να διαμοιράζουν μεγάλα αρχεία online. Η υπηρεσία έχει γίνει ευρέως γνωστή για τη φιλοξενία περιεχομένου πνευματικών δικαιωμάτων όπως λογισμικό, μουσική, ταινίες και βιβλία όπου στη συνέχεια τα περιεχόμενα μοιράζονται παράνομα μέσα από φόρουμ, blog και διάφορους άλλους ιστότοπους.

Μετά τις δικαστικές αποφάσεις των τριών ξεχωριστών υποθέσεων από δύο εκδότες βιβλίων και μια ομάδα εκπρόσωπος μουσικών παραγωγών, η εταιρία έχει υποχρεωθεί να λάβει ενεργά μέτρα στην πρόληψη κατά των παράνομων upload περιεχομένου πνευματικών δικαιωμάτων. Το RapidShare δεν έχει δηλώσει ακόμα αν πρόκειται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.


Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου