Western Digital: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hitachi GST

Αν και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες διαβουλεύσεων, τελικά οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ενέκριναν τελικά την εξαγορά του τμήματος σκληρών δίσκων της Hitachi από τη Western Digital. Όπως ανακοίνωσε η WD, η διαδικασία έχει πια ολοκληρωθεί και επίσημα με την εταιρεία να δαπανά 3,9 δισ. δολάρια σε μετρητά όπως βέβαια και μετοχές που αυτή τη στιγμή αποτιμώνται στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Με την εξαγορά η Western Digital αποκτά τον πλήρη έλεγχο των εγκαταστάσεων, της τεχνογνωσίας αλλά και του προσωπικού της Hitachi GST, ενώ η τελευταία θα μπορεί να συμμετέχει με δύο στελέχη της στο διοικητικό συμβούλιο της WD. Με την εξαγορά αυτή, η Western Digital ξεπερνά σε μέγεθος τη Seagate και γίνεται η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σκληρών δίσκων στον κόσμο.






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου