«Παραμορφωμένα» πρόσωπα στους τοίχους της πόλης!


«Η ζωή σήμερα στις μεγαλουπόλεις του κόσμου είναι σκληρή, απρόσωπη, άγρια… Η ενσωμάτωση των ανθρώπων σε αυτό το περιβάλλον παραμορφώνει τα πρόσωπά τους». Κάπως έτσι επεξηγεί ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Andre Muniz Gonzaga την εντυπωσιακή τέχνη του δρόμου που δημιουργεί σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

«Παραμορφωμένα» πρόσωπα σχεδιάζονται επάνω σε μισογκρεμισμένους τοίχους και ραγισμένες επιφάνειες σε διάφορα μέρη του πλανήτη, αποτυπώνοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο το πρόβλημα του σύγχρονου ανθρώπου.

Στη Σενεγάλη, την Πορτογαλία, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και τη Βραζιλία ο καλλιτέχνης του δρόμου αφήνει το δικό του στίγμα στους δρόμους, επιλέγοντας να διαφωνήσει με τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και την απρόσωπη πραγματικότητα που βιώνει ο άνθρωπος στις μεγαλουπόλεις.

«Ο τρόμος, η απογοήτευση, ο πανικός, όλα ζωγραφίζονται στα πρόσωπα των ανθρώπων, των αστών… Αυτών που πηγαινοέρχονται καθημερινά στο κέντρο της πόλης, προσπαθώντας να… ξεπεράσουν άλλη μια δύσκολη μέρα!», προσθέτει ο Andre Muniz Gonzaga.Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου