Dennis Ritchie: Εμείς ΔΕΝ σε ξεχνάμε!

Δεν είναι ένα μελοδραματικό άρθρο, μα είναι ένα άρθρο μνήμης. Μιας μνήμης που πρέπει να έχουμε σε κάποιους ανθρώπους. Σε ανθρώπους που προσέφεραν και έδωσαν στην ανθρωπότητα ανιδιοτελώς... Είναι εντελώς παράλογο να "αγιοποιουμε" ανθρώπους οι οποίοι ήταν στυγνοί δικτάτορες και γεμάτοι σύνδρομα (πχ Jobs) και να ξεχνάμε αυτούς που έδωσαν την βάση για όλα.

Σαν πέρυσι 12 Οκτωβρίου 2011, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Dennis Mc Allister Ritchie, ο δημιουργός της γλώσσας C, η οποία είναι μια από τις πιο γνωστές στο χώρο του προγραμματισμού, αλλά και συνδημιουργός του UNIX το οποίο αποτέλεσε και τη βάση ανάπτυξης πολλών γνωστών λειτουργικών συστημάτων όπως του LINUX, του BSD αλλά και άλλων (δείτε περισσότερα).

Ο άνθρωπος αυτός,πραγματικά άλλαξε τον κόσμο με τις ιδέες του και την δουλειά του. Κι' όμως... πουθενά δεν αναφέρθηκε, τίποτε δεν ειπώθηκε... Πέρασε στην λήθη... Όχι όμως για όλους. Σε θυμόμαστε κύριε Dennis & νοιώθουμε ευγνώμονες τόσο για ότι προσέφερες, μα και για τις ιδέες σου...



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου