Το Ιράν ετοιμάζει το δικό του Internet και μπλοκάρει τη Google

Η Ιρανική κυβέρνηση, μέσω ενός αναπληρωτή υπουργού της, ανακοίνωσε εχθές τα σχέδιά της να ξεκινήσει το δικό της "Internet", σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο Reuters. Η κίνηση αυτή, εάν δεν ήταν ήδηαποφασισμένη, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, μπορεί και να σχετίζεται με τις εκτεταμένες ταραχές που δημιουργήθηκαν στον μουσουλμανικό κόσμο και βεβαίως και το Ιράν, με αφορμή το τρέιλερ του αμφιλεγόμενου φιλμ "Η αθωότητα των Μουσουλμάνων", που εμφανίστηκε στο YouTube.

Το Ιρανικό Δίκτυο, αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2013 και μέχρι τότε, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως "μέχρι νεοτέρας", η μηχανή αναζήτησης της Google, αλλά και το Gmail θα φιλτράρονται. Σύμφωνα με τους Ιρανούς, το Δίκτυο που θα ετοιμάσουν, θα προσφέρει αυξημένηασφάλεια και θα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό απομονωμένο από το υπόλοιπο Internet.

Τον περασμένο Απρίλιο, στο Ιράν είχαν ήδη τεθεί αρκετοί και αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση και χρήση υπηρεσιών στο Internet και τότε, είχαν διαψεύσει τη φήμη πως θα ετοίμαζαν ένα δικό τους "Internet".

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου