Bug στο EXT4 μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων



Ένα σημαντικότατο πρόβλημα, που συναντάται και στις σταθερές εκδόσεις του πυρήνα του Linux, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια αρχείων σε όσους δίσκους χρησιμοποιείται το σύστημα αρχειοθέτησης EXT4.

Το πρόβλημα κάνει την εμφάνιση του όταν ένας δίσκος στον οποίο χρησιμοποιείται το EXT4 αφαιρεθεί και ξαναπροστεθεί στον υπολογιστή, ή έχουν μεσολαβήσει αρκετές επανεκκινήσεις – αφού, προφανώς, όταν “κλείνει” ο υπολογιστής “αποσυνδέεται” και το σύστημα αρχειοθέτησης του δίσκου, για να “ξανασυνδεθεί” όταν “ξανανοίξει” ο υπολογιστής. Με άλλα λόγια, μάλλον η απώλεια αρχείων με το EXT4 είναι… αναπόφευκτη χάρη σε αυτό το bug.

Αν και το πρόβλημα είναι γνωστό, ακόμη δεν έχει διορθωθεί στις σταθερές εκδόσεις 3.4, 3.5 και 3.6 του πυρήνα του Linux όπου έχει εντοπιστεί και, απλά, αναμένεται επίλυση του. Προφανώς σε επόμενη, πια, έκδοση του πυρήνα – ας ελπίσουμε στην 3.7.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου