Αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι από τον Λανς Άρμστρονγκ λόγω του ντόπινγκ


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας αποφάσισε να αφαιρέσει όλα τα μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Λανς Άρμστρονγκ στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας και να τον τιμωρήσει με ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα.

Η ποινή του 41χρονου ποδηλάτη, ο οποίος μέχρι πρότινος αποτελούσε τον θρύλο του αθλήματος με τις επτά συνεχόμενες νίκες του (1999-2005) στον διασημότερο ποδηλατικό γύρο του κόσμου, ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του Αμερικανού να αποσυρθεί από την χρόνια δικαστική διαμάχη που είχε με την αμερικανική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ. Το πόρισμα που είχε δώσει πρόσφατα στη δημοσιότητα η USADA χαρακτήριζε το πρόγραμμα ντόπινγκ που χρησιμοποιούσε ο Άρμστρονγκ ως το πιο εξελιγμένο στην ιστορία του αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την αφαίρεση των τίτλων του Άρμστρονγκ, δεν θα υπάρξουν νικητές στους αγώνες εκείνων των χρονιών. «Ο Λανς Αρμστρονγκ δεν έχει καμία θέση στην ποδηλασία», δήλωσε χαρακτηριστικά για την απόφαση ο Πατ ΜακΚουέιντ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (UCI).

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου