Λίγες συμβουλές για την αντιμετώπιση της ακμής!

Ας δούμε εδώ λίγες ωραίες συμβουλές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ακμής. Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να την κάνουμε πιο ήπιαΗ πραγματικότητα είναι ότι η ακμή αποτελεί ένα από τα πιο συχνά δερματικά νοσήματα και ταυτόχρονα πρόβλημα για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην περίπτωση που πάσχεις από μια σχετικά ήπια ακμή μάθε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις από μόνος σου/η για να βελτιώσεις την κατάσταση.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

Φαρμακευτικά προϊόντα αντιμετώπισης ακμής


Ψάξε για προϊόντα που έχουν σαν κύριο συστατικό το σαλικυλικό οξύ το οποίο έχει την ιδιότητα ότι ξεμπλοκάρει τους πόρους του δέρματος.

Να θυμάσαι ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς υποαλλεργικά προϊόντα ώστε να μην ερεθίζεις το δέρμα σου. Σε περίπτωση που εμφανίζεις πολύ λίγα σπυράκια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ήπιο σαπουνάκι/καθαριστικό όμως εάν το πρόβλημα είναι πιο συχνό τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις μια πιο ολοκληρωμένη θεραπεία για μία πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής.

Διατροφή, στρες και ακμή


Αν και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το στρες ή η διατροφή μπορούν να προκαλέσουν ακμή, είναι πολλοί αυτοί που παρατηρούν ότι το πρόβλημα γίνεται εντονότερο σε περιπτώσεις όπου δεν ακολουθείται μια σωστή διατροφή ή σε περιόδους με έντονο άγχος.

Φρόντισε οπωσδήποτε να εντάξεις στη διατροφή σου πολλά φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, να πίνεις άφθονο νερό και να αποφεύγεις τα πολλά λιπαρά, τα γλυκά το αλκοόλ και το τσιγάρο.

Άσκηση

Για να βελτιώσεις τη διάθεση σου αλλά και την υγεία σου η ήπιας μορφής άσκηση είναι ιδιαίτερα βοηθητική.

Μπορείς για παράδειγμα να ξεκινήσεις καθημερινά(η ανά 2 μέρες) 20-30 λεπτά γρήγορο περπάτημα ή τζόκινγκ ή να κάνεις λίγη γυμναστική στο δωμάτιο σου ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική.
Αυτό έμμεσα θα βοηθήσει τον οργανισμό σας για την αντιμετώπιση της ακμής.
Για μεγαλύτερη τόνωση του δέρματος σου δοκίμασε να κάνεις σάουνα ή μια θεραπεία ακμής σε Spa.

Φροντίδα 

Προσπάθησε όσο μπορείς να μην πειράζεις τα σπυράκια και φρόντισε να βρίσκεσαι σε όσο το δυνατόν καθαρό περιβάλλον. Προσπάθησε τα σεντόνια και η μαξιλαροθήκη σου να είναι πάντα καθαρά και απέφυγε να χρησιμοποιείς προϊόντα ομορφιάς που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους όμως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να βελτιώσεις την κατάσταση.

Φυσικά σε βαριές περιπτώσεις είναι αναγκαία η επίσκεψη σε κάποιον δερματολόγο και η ολοκληρωμένη θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ακμής.

ΠΗΓΗ




Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου