Ο πιο φτωχός πρόεδρος στον κόσμο

ΧΟΣΕ ΑΛΜΠΕΡΤΟ «ΠΕΠΕ» ΜΟΥΧΙΚΑ ΚΟΡΔΑΝΟ, 77, Πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2010 και, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, έχει κερδίσει επάξια το ψευδώνυμο “el presidente mas pobre”, που σημαίνει «ο φτωχότερος πρόεδρος».

Ο ίδιος αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι ο μηνιαίος μισθός του είναι 12.500 δολάρια. Από αυτά όμως, ο ίδιος κρατεί μόνο τα 1250 δολάρια για τα άκρως απαραίτητα του για τα προς το ζειν, και τα υπόλοιπα τα επιστρέφει στο ταμείο του Κράτους για να διατεθούν προς άλλους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ζει μαζί με τη γυναίκα του, που είναι μέλος της Γερουσίας και δωρίζει και αυτή το μεγαλύτερο μέρος του μισθού της, σε ένα μικρό αγρόκτημα έξω από το Μοντεβίδεο. Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχει στο όνομά του, είναι ένα παλιό Βολκσβάγκεν Beatle, που έχει αξία 1945 δολάρια. Ο Πρόεδρος Μουχίκα, που είναι πραγματικά «αριστερός» και όχι γιαλαντζί σαν άλλους που μπορεί και να γνωρίζουμε, δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχει χρέη προς κανέναν αλλά, όπως γράφει η El Mundo< έχει κάτι που το χρήμα δεν μπορεί να αγοράσει: την ηρεμία του, και την συντροφιά μιας αγαπημένης του σκύλας που τη λένε Μανουέλα.

Ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης δεν είναι, πάντως, ο πρώτος πρόεδρος που χαρίζει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του. Όπως διαβάζουμε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του yahoo, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι, που προερχόταν από πολύ εύπορη οικογένεια δώρισε όλο τον μισθό του, όπως έκανε και ένα άλλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Χέρμπερτ Χούβερ. Ο Χούβερ, ο οποίος μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια, αποφάσισε να μην δεχτεί ποτέ αμοιβή για προσφορά εργασίας σε δημόσιο σκοπό, ώστε να μην κατηγορηθεί ποτέ για διαφθορά. Ο μηνιαίος μισθός του Προεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, μειώθηκε από τα 23.122 ευρώ στα 11.561, αλλά με άλλα 6.240 για έξοδα παραστάσεως φτάνει στα 17.801 ευρω.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου