Γιατί το facebook είναι τόσο...μπλε;



Το ότι το μπλε είναι το αγαπημένο χρώμα του διαδικτύου δεν είναι ο μόνος λόγος!... Όπως έχει αποκαλύψει ο νεαρός ιδρυτής της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ο λόγος είναι πως ο ίδιος πάσχει από μια μορφή αχρωματοψίας που τον εμποδίζει να διακρίνει το κόκκινο και το πράσινο χρώμα. Το μπλε είναι το χρώμα που βλέπει πιο καθαρά από όλα και γι αυτό το διάλεξε ως βασικό και κυρίαρχο στο social network που, τελικά, τον έκανε πολυεκατομμυριούχο.

Το facebook, πάντως, δεν είναι η μοναδική ιστοσελίδα που δείχνει την προτίμησή της στο μπλε. Σύμφωνα με έρευνα των COLOURlovers, μιας διεθνούς κοινότητας που απαρτίζεται από καλλιτέχνες και web designers, το μπλε κρατά τα σκήπτρα της χρωματικής βασιλείας σε ολόκληρο το world wide web.

Το wordpress, το linkedin, το twitter και το skype, μερικές από τις δημοφιλέστερες ιντερνετικές πλατφόρμες, όπως και πολλά πολλά ακόμα sites και applications είναι εξίσου κυανά! Σύμφωνα με τους χρωματολόγους αυτή η επιλογή οφείλεται στο ότι το μπλε, ως χρώμα, δεν αποσπά την προσοχή του θεατή/ αναγνώστη/ χρήστη όσο άλλα, είναι ξεκούραστο για τα μάτια και λειτουργεί ως ήσυχο background.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου