Κόστα Ρίκα: Μια εξωτική πόλη που ονομάζεται Ελλάδα!


Η πόλη Γκρέσια (σ.σ. Grecia) είναι μια μικρή Ελλάδα στα βάθη της ηπειρωτικής χώρας της Κόστα Ρίκα, η οποία ιδρύθηκε το 1825 από τον Χοσέ Ραφαέλ Καλέγκος Αλβάρο.

Είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού στην επαρχία της Αλαχουέλα με πληθυσμό περίπου 15.457 κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 999 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, στους πρόποδες της Κεντρικής Cordillera και στο ανατολικό άκρο της Κοιλάδας Valle Central., 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ.

Στην είσοδό της υπάρχει μια επιγραφή που γράφει «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα», ενώ το βασικό της αξιοθέατο είναι η εκκλησία Iglesia de la Nuestra Señora de las Mercedes. Το παράδοξο βέβαια όλων είναι το όνομα που έχει αφού αφορά εξ ολοκλήρου την Ελλάδα και δόθηκε μάλιστα προς τιμήν της ελληνικής Επανάστασης που γινόταν τότε εδώ. Η πόλη διαθέτει πλούσια βλάστηση και ωραία φυσικά τοπία, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου