H Nτόρτμουντ διώχνει το σκοτάδι


Οι μάχες που δίνονται στο γήπεδο της Ντόρτμουντ για να δείξουν ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν έχουν καμία θέση στην εξέδρα συνεχίζονται. Και το χιουμοριστικό βιντεάκι του συλλόγου αποτελεί ένα ακόμα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση…

Η πόλη αποτέλεσε για καιρό φωλιά για ομάδες νεο-Ναζί στη Δυτική Γερμανία στη Δυτική Γερμανία. Οι υποψίες για συμμετοχή τους στο τεράστιο πέταλο της Μπορούσια αποδείχθηκαν αληθινές όταν το καλοκαίρι του 2012 βγήκε πανό αλληλεγγύης στο NWDO, το ακροδεξιό κόμμα που είχε κριθεί παράνομα. Ένας εκ των ιδιοκτητών του πανό ήταν γνωστός στις αρχές για την εμπλοκή του σε ρατσιστική βία, ενώ του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα.

Φυσικά, η επίσημη Ντόρτμουντ από τότε είχε βγάλει σχετικές ανακοινώσεις, καταγγέλοντας τους Ναζί και εκφράζοντας τη θέλησή της να δουλέψει με τα οπαδικά γκρουπ για να εξαφανίσει το σκοτάδι από το φωτεινό της πέταλο. Aνάλογη ήταν και η στάση όταν λίγους μήνες αργότερα είχε κάνει την εμφάνισή του πλακάτ με ομοφοβικό περιεχόμενο.

Το χιουμοριστικό αντιναζιστικό βιντεάκι δεν ήταν λοιπόν κάτι που έγινε ξαφνικά. Στην ομάδα της Βεστφαλίας, ο σύλλογος μαζί με τους οπαδούς κάνουν ό,τι μπορούν για να κλείσουν την πόρτα στους ναζί. «Εμείς δεν θα ανεχθούμε καμία ακροδεξιά ενέργεια στο γήπεδό μας. Ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στο Βεστφάλεν», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Και το δείχνουν στην πράξη. Όχι με δηλώσεις που γίνονται για να… γίνουν….









ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου