Πρωταγωνιστές: Κάνναβη το κοινό μας μυστικό


Οι «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε αυτή την εκπομπή με τίτλο "Κάνναβη το κοινό μας μυστικό" που προβλήθηκε από τον Alpha στις 27/01/2022, ερευνούν και μιλούν για την κάνναβη για ακόμη ένα θέμα ταμπού για την Ελληνική κοινωνία.

Οι «Πρωταγωνιστές» ερευνούν το θέμα της κάνναβης που για κάποιες κατηγορίες ασθενών είναι αναγκαστική για θεραπευτικούς λόγους, ένα κοινό μυστικό που αναζητά απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα όπως.... 
Σε ποιες ασθένειες τα παράγωγα της κάνναβης έχουν θετικά αποτελέσματα; Ποιες ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να επιτρέψουν την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης από τους ενήλικες; Γιατί στην Ελλάδα επιτρέπουμε την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης αλλά απαγορεύουμε τα προϊόντα της; Τι συνιστούν και τι ζητούν από το κράτος κορυφαίοι γιατροί; Πόσοι Αθηναίοι καπνίζουν συστηματικά κάνναβη; Τι μαρτυρούν τα λύματα; Και τελικά, ποιος φοβάται την κάνναβη; Χρήστες, καλλιεργητές, ιατροί και ασθενείς μιλούν στην κάμερα της εκπομπής. Ασθενείς, γιατροί και καλλιεργητές κάνναβης μιλούν στους "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στους «Πρωταγωνιστές» μιλούν οι:
- Η Κατερίνα, μητέρα παιδιού με νοητική υστέρηση και αυτισμό, «από την πρώτη στιγμή που έδωσα μια σταγόνα κάνναβη στο Δημήτρη, είδα ένα διαφορετικό παιδί. Ίσιωσε σταδιακά η πλάτη του και είχε καλύτερη επικοινωνία».
- Η Άννα, ασθενής με ψωριασική αρθρίτιδα, «ο γιατρός μου που έψαχνε να δω γιατί παρέλυα, μου είπε: για κάτι ασθενείς σαν και σένα, παλεύουμε να γίνει η κάνναβη νόμιμη στην Ελλάδα».
- Η Μαρία, καλλιεργήτρια κάνναβης για προσωπική χρήση, «ελπίζω κάποια στιγμή να έχω τα φυτάκια μου στον κήπο μου και όχι κάτω από λάμπες. Να παίρνουνε τον καλό τον ήλιο και τον καθαρό αέρα. Και να μην κρύβομαι και να μην φοβάμαι».
- Η Δήμητρα Παπαδημητρίου, Διευθύντρια νευρολογικής κλινικής. Μέλος της επιτροπής του ΕΟΦ για την φαρμακευτική κάνναβη.
- Η Χρυσούλα Καραναστάση, Αναισθησιολόγος,υπεύθυνη Κέντρου Πόνου.
- Η Άννα Εφραιμίδου, Καθηγήτρια Ογκολογίας, ΕΚΠΑ.
- Στυλιανός Γκατζώνης, Καθηγητής Νευρολογίας και Χειρουργικής Θεραπείας Νευρολογικών Νοσημάτων, ΕΚΠΑ.
- Ο Ζακλίν Πόιτρας, Πρόεδρος συλλόγου ΜΑΜΑΚΑ – Μαμάδες για την Κάνναβη.
- Ο Κωνσταντίνος Σύρος, Πρόεδρος του Συλλόγου «Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης».
- Ο Προκόπης Γεωργακόπουλος, καλλιεργητής βιομηχανικής κάνναβης.
- Ο Νέγρος του Μοριά και ο Harris 2highblast δημιουργοί του δημοφιλούς podcast «Σμόκι Τόκι».




Δείτε το trailer της εκπομπής:

Δείτε την εκπομπή Πρωταγωνιστές:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου