Γαλιλαίος: Η μάχη στην αυγή της σύγχρονης επιστήμης

Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γαλιλαίος: Η Μάχη στην Αυγή της Σύγχρονης Επιστήμης» αφιερωμένο στο σπουδαίο διανοητή Γαλιλαίο που συνέβαλε αποφασιστικά στην εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης. Το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η ομάδα Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΕΤ) του Ιδρύματος Ευγενίδου δίνει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει σημαντικές στιγμές από τη ζωή και το έργο του Γαλιλαίου.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου αποδίδει τον δικό του φόρο τιμής στον σπουδαίο μαθηματικό και αστρονόμο με τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «Γαλιλαίος: Η Μάχη στην Αυγή της Σύγχρονης Επιστήμης». Το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από την επιστημονική ομάδα Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΕΤ) του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Πάνο Ανέστη βραβεύτηκε το 2014 με το Βραβείο Ειδικής Μνείας, στο 8o Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται οι σημαντικότερες στιγμές από τη ζωή και το έργο του Γαλιλαίου αλλά και οι συγκρούσεις του με τους φιλοσόφους του 17ου αιώνα.

Ο Γαλιλαίος αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της επιστήμης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστημονική επανάσταση. Γεννήθηκε στην Πίζα στις 15 Φεβρουαρίου του 1564 και εφυγε από την ζωή στις 8 Ιανουαρίου 1642, σε ηλικία 77 ετών στο Αρτσέτρι της Τοσκάνης. Τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε στο μοναστήρι Βολομπρόζα κοντά στη Φλωρεντία και στη συνέχεια σπούδασε φυσικομαθηματικά στα πανεπιστήμια της Φλωρεντίας και της Πίζας, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει πτυχίο λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το 1609 ανακάλυψε το τηλεσκόπιο και με αυτό έκανε σπουδαίες ανακαλύψεις και παρατηρήσεις και επιβεβαίωσε τη θεωρία του Κοπέρνικου δηλαδή ότι η Γη κινείται γύρω από τον ήλιο.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου