Faithless: Το Βρετανικό συγκρότημα που άλλαξε την ηλεκτρονική μουσική σκηνή

Οι Faithless υπήρξαν από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής, dance και trance μουσικής σκηνής με αμέτρητες συναυλίες και με συμμέτοχες στα πιο εμβληματικά μουσικά φεστιβάλ του κόσμου. Ο Maxi Jazz ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την ηλεκτρονική μουσική σκηνή δεν είναι πια κοντά μας και εμείς του λέμε το δικό μας αντίο με μερικά τραγούδια που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Οι Faithless η Βρετανική μπάντα ιδρύθηκε το 1995 από τους Maxi Jazz, την Sister Bliss και τον Rollo.
Υπήρξαν πρωτοπόροι στην ηλεκτρονική, dance και trance μουσική σκηνή και στο ευρύ κοινο έγιναν γνωστοί με τα τραγούδια «Insomnia», «Salva Mea», «God Is a DJ» και «We come 1».Το συγκρότημα κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε στο ενεργητικό του αμέτρητες συναυλίες και συμμέτοχες στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, συνολικά ηχογράφησε έξι άλμπουμ και πούλησε πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως!

Το πρώτο τους άλμπουμ "Reverence" που κυκλοφόρησε το 1996 έγινε είτε πλατινένιο είτε χρυσό σχεδόν σε όλες της χώρες της Ευρώπης! Το δεύτερό τους άλμπουμ "Sunday 8PM" που κυκλοφόρησε το 1998 και περιλάμβανε πολλές γνωστές επιτυχίες τους όπως το "God Is A DJ", ένα κομμάτι που έμελλε να γίνει παγκόσμια επιτυχία και να αναδείξει το συγκρότημα ως μεγάλη δύναμη στο διεθνές μουσικό στερέωμα. Τον Φεβρουάριο του 2015 επανενώθηκαν και τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφορήσαν το τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο "Faithless 2.0" ένα διπλό remix album που περιέχει όλες τις επιτυχίες τους. Στις 23 Οκτωβρίου 2020 κυκλοφόρησαν το "All Blessed", το πρώτο στούντιο άλμπουμ χωρίς τον βασικό τους τραγουδιστή Maxi Jazz!

Ο Maxi Jazz η φωνη των Faithless, γεννήθηκε στο Brixton το 1957 και ακολούθησε μια λαμπρή μουσική καριέρα τόσο με τους Faithless όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Τo πραγματικό του όνομα ήταν Μάξγουελ Φρέιζερ και η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε περίπου το 1984 ως DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός. Η είδηση του θανάτου του στις 23 Δεκεμβρίου 2022 έγινε γνωστή από τα social media των Faithless και προκάλεσε παγκόσμια θλίψη στους φίλους της dance και ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. H Sister Bliss μια εκ των τριών μελών του συγκροτήματος έγραψε στο Twitter ότι ο χαρισματικός τραγουδιστής πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του στο σπίτι του στο Νότιο Λονδίνο.

Δισκογραφία:
Reverence (1996)
Sunday 8pm (1998)
Outrospective (2001)
No Roots (2004)
To All New Arrivals (2006)
The Dance (2010)
All Blessed (2020)

-Remix albums
Reverence / Irreverence (1996)
Sunday 8PM / Saturday 3AM (1999)
Outrospective / Reperspective (2002)
Everything Will Be Alright Tomorrow (2004)
The Dance Never Ends (2010)
Faithless 2.0 (2015)

Faithless- God Is a DJ 
 
Faithless- We Come 1  
Faithless- Insomnia  
Faithless- Bombs  
Faithless - I Want More  
Faithless- Not Going Home  
Faithless- Mass Destruction   Faithless- Tarantula
Faithless- Salva Mea  
Faithless ft. Dido- One Step Too Far  
Faithless ft. Estelle- Why Go?  
Faithless- Muhammad Ali
Faithless Feat. Dido- Feelin' Good   

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου