Faithless: Τοιχογραφία του Maxi Jazz στο γήπεδο της Crystal Palace

Ο Maxi Jazz, ο frontman των Faithless έφυγε από την ζωή στις 23 Δεκεμβρίου του 2022 σε ηλικία 65 ετών και η αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα η Crystal Palace τον τίμησε με μια πανέμορφη τοιχογραφία εξω από το γήπεδο της.

Μια τοιχογραφία αφιερωμένη στον Maxi Jazz τον αείμνηστο frontman των Faithless παρουσίασε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου η ποδοσφαιρική ομάδα Crystal Palace, πριν τον αγώνα με την Brighton & Hove Albion στο γήπεδο Selhurst Park στο Λονδίνο. Το graffiti δημιουργήθηκε από τους MurWalls και βρίσκεται εξωτερικά στη βόρεια γωνία του γηπέδου. Στο κέντρο της τοιχογραφίας υπάρχει το πρόσωπο του Maxi Jazz και διπλά γραμμένο το καλλιτεχνικό του όνομα, ενώ από την άλλη πλευρά του έργου υπάρχει γραμμένη η φράση "This is my Church" από την επιτυχία των Faithless "God Is A DJ". 

Ο Μαξι Τζαζ ήταν οπαδός της Crystal Palace και το 2012 έγινε Αναπληρωτής Διευθυντής του συλλόγου.
Η αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα αρχικά τον τίμησε λίγες μέρες μετά τον θάνατο του, στον αγώνα εναντίον της Φούλαμ. Συγκεκριμένα κατά την είσοδο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο του Selhurst Park ακούστηκε το πασίγνωστο κομμάτι των Faithless «Insomnia», μαζί με το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου προς τιμήν του μεγάλου καλλιτέχνη. 

Ο Maxi Jazz γεννήθηκε στο Brixton το 1957 και ακολούθησε μια λαμπρή μουσική καριέρα τόσο με τους Faithless όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Τo πραγματικό του όνομα ήταν Μάξγουελ Φρέιζερ και η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε περίπου το 1984 ως DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός. Το 1995 μαζί με τον Rollo και τη Sister Bliss δημιουργήσαν τους Faithless, ένα συγκρότημα από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής, dance και trance μουσικής με αμέτρητες συναυλίες και με συμμέτοχες στα πιο εμβληματικά μουσικά φεστιβάλ του κόσμου.

Το πρώτο τους άλμπουμ "Reverence" κυκλοφόρησε το 1996 και έγινε είτε πλατινένιο είτε χρυσό σχεδόν σε όλες της χώρες της Ευρώπης. Το δεύτερό τους άλμπουμ "Sunday 8PM" κυκλοφόρησε το 1998 και περιλάμβανε πολλές γνωστές επιτυχίες τους όπως το "God Is A DJ", ένα κομμάτι που έμελλε να γίνει παγκόσμια επιτυχία και να αναδείξει το συγκρότημα ως μεγάλη δύναμη στο διεθνές μουσικό στερέωμα. Οι Faithless κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ηχογράφησαν συνολικά έξι άλμπουμ και πουλήσαν πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Τον Φεβρουάριο του 2015 επανενώθηκαν και τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφορήσαν το "Faithless 2.0" ένα διπλό remix album που περιέχει όλες τις επιτυχίες τους. Στις 23 Οκτωβρίου 2020, κυκλοφόρησαν το "All Blessed", το οποίο είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ τους μετά από 10 χρόνια και το πρώτο χωρίς τον βασικό τραγουδιστή τους, Maxi Jazz.







Δείτε το βίντεο:


Δείτε την είσοδο των παικτών στον αγώνα Crystal Palace-Fulham:






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου