Τιτανικός: Σπάνιο οπτικό υλικό από το ναυάγιο στο φως της δημοσιότητας


Σπάνιο οπτικό υλικό από το ναυάγιο του Τιτανικού βγήκε ολόκληρο στο φως της δημοσιότητας, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την ανακάλυψή και 111 χρόνια μετά τη βύθιση του Βρετανικού υπερωκεάνιου.

Πλάνα που δεν έχουμε δει ξανά βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από το ναυάγιο του Τιτανικόυ, το υλικό βιντεοσκοπήθηκε το 1986 λίγους μήνες μετά τον εντοπισμό του ναυαγίου το Σεπτέμβριο του 1985. Το σπάνιο αυτό υλικο μεταδόθηκε στο YouTube από τη σελίδα του Ωκεανογραφικού Ιδρύματος Woods Hole "WHOI" και το μεγαλύτερο μέρος του υλικού αυτού συνολικής διάρκειας 80 λεπτών δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας μέχρι και σήμερα.

Ήταν 1η Σεπτεμβρίου του 1985 όταν οι ερευνητές από το αμερικανικό Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Woods Hole (WHOI) και απο το Εθνικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας της Γαλλίας εντόπισαν το πλοίο στον βυθό του Ατλαντικού στα 12.400 πόδια (3.780 μέτρα) χρησιμοποιώντας μια υποβρύχια κάμερα. Εννέα μήνες αργότερα επέστρεψαν στην τοποθεσία όπου βρισκόταν το ναυάγιο και με τηλεχειριζόμενη κάμερα υποβρύχιας εξερεύνησης τράβηξαν εμβληματικές εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Ο Τιτανικός αποτελεί το διασημότερο ναυτικό δυστύχημα στη σύγχρονη ιστορία, στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη προσέκρουσε σε παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό και βυθίστηκε, παρασύροντας στον θάνατο 1.517 από τους 2.240 επιβαίνοντες, προκαλώντας κατακραυγή για την έλλειψη σωσίβιων λέμβων. Το Βρετανικό υπερωκεάνιο βρίσκεται σε βάθος 3.780 μέτρων στο βόρειο Ατλαντικό, 685 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την ακτή της Newfoundland του Καναδά.


Δείτε το ντοκιμαντέρ:








Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου