Όταν μια σταγόνα νερού καθρεφτίζει μαγικά τους πλανήτες

Με σύνεργα τη φωτογραφική του μηχανή, μερικούς πλανητικούς χάρτες και το αστείρευτο ταλέντο του, ο Markus Reugels αποτυπώνει μια όψη των πλανητών που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα.

Την ώρα που αρχίζει να βραδιάζει, ο 33χρονος Markus Reugels από το Schweinfurt της Γερμανίας πιάνει δουλειά. Χρησιμοποιώντας το πάγωμα κίνησης με υψηλές ταχύτητες (high-speed photography), ο φωτογράφος συλλαμβάνει την στιγμή που μια σταγόνα νερού περνά μπροστά από ένα πλανητικό σκηνικό.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετεί εικόνες των πλανητών στο φόντο και στη συνέχεια αφήνει τη σταγόνα να πέσει, προκαλώντας την κάμερα -και τον εαυτό του- να βγάλει τη σωστή φωτογραφία, με ακρίβεια κλάσματος δευτερολέπτου.

Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες:

Γη


Δίας

Σελήνη

"Στην αρχή φωτογράφισα μόνο τη Γη, όμως στη συνέχεια θέλησα να κάνω το ίδιο και με τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Κάποιοι χάρτες, όπως του Ουρανού και του Ποσειδώνα δεν είναι και τόσο ευκρινείς, όμως του Δία και του Άρη είναι τέλειοι", αναφέρει ο Markus στη βρετανική Τelegraph.

Άρης

Κρόνος

Ποσειδώνας

Ήλιος

Αφροδίτη

Ερμής

Τα φωτογραφικά εργαλεία του Markus Reugels

Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου