Απενεργοποιήστε το pcAnywhere: οι Anonymous “τσίμπησαν” κώδικα της Symantec



Πρόσφατα, hackers που σχετίζονται με την ομάδα των Anonymous αποκάλυψαν πως κατάφεραν πριν χρόνια, το 2006, να κλέψουν κώδικα από τα προϊόντα της Symantec που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο. Μάλλον είναι… άξιο σεβασμού, παρά το παράνομο της κίνησης τους, το ότι δεν εκμεταλλεύτηκαν τον κώδικα εδώ και τόσα χρόνια.

Η Symantec θεωρεί πως δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά στα βασικά προϊόντα ασφαλείας της, αφού από το 2006 μέχρι σήμερα, η τεχνολογία τους έχει αλλάξει, έχουν αναβαθμιστεί αρκετές φορές και τώρα πια μάλλον δεν έχουν και τόση σχέση με τις… αρχαίες εκείνες εκδόσεις τους. Μόνο που το pcAnywhere δεν είναι “προϊόν ασφαλείας”. Και είναι, για την ώρα… “τρύπιο”.

Όπως επεσήμανε η Symantec, οι χρήστες του pcAnywhere βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εξαιτίας της κλοπής του κώδικα, και έσπευσε να παράσχει ένα patch που “μπάλωνε” κάποιες τρύπες ασφαλείας. Έχει υποσχεθεί πως θα συνεχίσει να παράσχει αναβαθμίσεις ασφαλείας, αλλά προτρέπει για την απενεργοποίηση του pcAnywhere κατά τη χρήση του υπολογιστή, και την ενεργοποίηση του μονάχα όταν η χρήση του είναι πραγματικά απαραίτητη. Που σημαίνει πως όχι μόνο είναι, για την ώρα… “τρύπιο”, μα και πως πιθανότατα θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη.

Λόγω της φύσης της εφαρμογής, κάθε κακόβουλος χρήστης μπορεί να πάρει τον έλεγχο των PCs όπου αυτή τρέχει και “να κάνει τα δικά του”. Οπότε, αν τη χρησιμοποιείτε, μάλλον ήρθε η ώρα για ένα… End Task.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου