Πώς θα κάνουμε τον λογ/μο μας στο Facebook πιο ασφαλήΣυμβουλές για ένα προστατευμένο προφίλ
Αν και λίγοι πια πιστεύουν τα παραπλανητικά μηνύματα που δημοσιεύονται από τοίχο σε τοίχο σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού μας στο Facebook, το ερώτημα του πώς να προστατεύσει κανείς το προφίλ του από κακόβουλα άτομα παραμένει.

Για κανένα λόγο μην πιστεύετε/αναδημοσιεύετε μηνύματα που ταξιδεύουν από τοίχο σε τοίχο. Αν το Facebook έχει ένα κενό ασφαλείας, το διορθώνει αμέσως μόνο του. Δεν περιμένει από τους χρήστες να ενημερώσουν ο ένας τον άλλο με τέτοιου είδους μηνύματα. Πάντοτε λοιπόν πρόκειται για φάρσες.

1.Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας την ασφαλή περιήγηση:  
Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Ασφαλής περιήγηση

2.Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις ειδοποιήσεις σύνδεσης:
Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Ειδοποιήσεις σύνδεσης.
Με αυτή τη ρύθμιση θα ενημερώνεστε αμέσως όποτε συνδέεται στο λογαριασμό σας ένας υπολογιστής ή μια κινητή συσκευή που δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει.

3.Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις εγκρίσεις σύνδεσης:
Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Εγκρίσεις σύνδεσης.
Με αυτή τη ρύθμιση θα απαιτείται κωδικός ασφαλείας κάθε φορά που ένας μη αναγνωρισμένος υπολογιστής ή συσκευή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

4.Ελέγχετε πάντοτε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις αναγνωρισμένες συσκευές:  
Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Αναγνωρισμένες συσκευές. Με αυτή τη λειτουργία, βλέπετε πάντοτε ποιες συσκευές συνδέονται στο λογαριασμό σας. Αν δείτε κάποια άγνωστη, θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό σας.

5.Αλλάζετε συχνά τον κωδικό σας. Συνεχής χρήση του ίδιου κωδικού, αυξάνει πάντοτε τις πιθανότητες κάποιο κακόβουλο άτομο ή hacker να τον υποκλέψει.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου