Ζωγραφίζοντας με… κρασί!


Η Ιταλίδα καλλιτέχνις Elisabetta Rogai από τη Φλωρεντία χρησιμοποιεί στα έργα της ως πηγή έμπνευσης το κρασί. Με μια διαφορά, όμως! Δεν το πίνει αλλά ζωγραφίζει με αυτό τους πίνακές της!


Πιο συγκεκριμένα, η ζωγράφος χρησιμοποιεί μόνο λευκό και κόκκινο κρασί για να δημιουργήσει τις εκπληκτικές ζωγραφιές της, χωρίς χημικά πρόσθετα, αφήνοντας το κρασί να αναπαραγάγει από μόνο του στον καμβά την ίδια ακριβώς διαδικασία της παλαίωσης που πραγματοποιείται συνήθως μέσα στο μπουκάλι!

«Η παλαίωση του κρασιού, η οποία συνήθως εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των ετών, διαρκεί μόνο λίγους μήνες στον καμβά , ενώ η διαφορά ανάμεσα σε ένα… φρεσκοβαμμένο έργο τέχνης και σε ένα τριών μηνών, περίπου, είναι ορατή…

…Οι αλλαγές στην υφή και στα χρώματα, που εξελίσσονται από το μοβ και το κόκκινο σε πιο ώριμους τόνους του πορτοκαλί και του καφέ, υποδηλώνουν την παλαιότητα ή όχι της ζωγραφιάς», εξηγεί αναλυτικά η Elisabetta.

Άλλωστε, ένα γλυκόπιοτο κρασί φτιάχνει τη διάθεση των ανθρώπων, τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα, τους φέρνει πιο κοντά, τους διαφοροποιεί… Όπως ακριβώς και η τέχνη! Κι αν αναρωτιέστε πώς, πάρτε μια γεύση… από καλό κρασί στο ακόλουθο βίντεο!


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου