Google: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα πολιτική ασφαλείας της

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η νέα πολιτική ασφαλείας της Google που όπως είπαμε θα είναι κοινή για δεκάδες από τις υπηρεσίες της συμπεριλαμβανομένων των Gmail, YouTube, Google+, Maps, Blogger, News, Shopping και Books.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΕΕ, η Google ισχυρίζεται ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό, αφού οι υπηρεσίες της δε θα συλλέγουν νέα δεδομένα αλλά θα χρησιμοποιούν τα ίδια δεδομένα με πιο ενοποιημένο τρόπο.

Σύμφωνα με τη Big Brother Watch, μόλις το 12% των χρηστών της Google έχει διαβάσει τη νέα πολιτική ασφαλείας της Google. Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες αλλαγές και πώς μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες για εσάς ρυθμίσεις:

Google Accounts
Οι πληροφορίες που συλλέγει η Google σχετίζονται με τους λογαριασμούς των χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που είσαι συνδεδεμένος στο λογαριασμό (είτε στο YouTube, Google+ κ.ο.κ), η Google παρακολουθεί τις κινήσεις σου και καταγράφει την τοποθεσία, τις συνήθειες, τους φίλους, τα ενδιαφέροντα σου και πολλά άλλα.

Ας δούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε την πρόσβαση.

Ιστορικό Web: Κάθε φορά που πλοηγείσαι στο Διαδίκτυο (ώντας συνδεδεμένος στο Google Account σου), όλες οι ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι αποθηκεύονται στο Ιστορικό Web του λογαριασμού σου (μπορείς να το δεις εδώ). Από εκεί μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να καταγράφονται όλες οι σελίδες που επισκέπτεσαι, μόνο οι αναζητήσεις σου ή και τίποτα. Αν επιλέξεις να απενεργοποιήσεις τελείως τη λειτουργία του ιστορικού, η Google δε μπορεί να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές για να να σου παρέχει προσωποποιημένα αποτέλεσματα και διαφημίσεις.

Ιστορικό YouTube: Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να δεις το Ιστορικό του YouTube που καταγράφει τα video και τις αναζητήσεις σου. Αν θέλεις να μεγιστοποιήσεις την ιδιωτικότητα σου, μπορείς να διαγράψεις όλα τα δεδομένα και να απενεργοποιήσεις το ιστορικό επιλέγοντας “Clear all search history” και “Pause” αντίστοιχα.

Gmail: Αν θέλεις να εμποδίσεις τη Google από το να αποθηκεύει όλες τις συνομιλίες σου, μπορείς να το κάνεις μέσα από τα Settings του Gmail. Αν επιθυμείς να διαγράψεις τα όσα έχουν αποθηκευτεί μέχρι σήμερα, μπορείς να επισκεφτείς το φάκελο ‘Chats’.

Ads Preferences: Από εδώ μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να κρατήσεις ή να απενεργοποίησεις το “id” cookie που η Google αντιστοιχεί στο λογαριασμό σου. Ανάλογα με τις πληροφορίες που αναγράφονται στα προφίλ σου (στις διάφορες υπηρεσίες), η Google ενδέχεται να έχει μια πολύ ακριβή εικόνα του φύλου, της ηλικίας, της τοποθεσίας αλλά και των ενδιαφερόντων σου.

Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο Google Dashboard.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις

Απομάκρυνε την Google Toolbar: Αν χρησιμοποιείς Internet Explorer ή Firefox, μπορείς να απομακρύνεις την Google Toolbar, ένα add-on που σου παρέχει άμεση πρόσβαση στην αναζήτηση του ιστορικού, των bookmarks και του email σου, με τίμημα την παροχή πληροφοριών για την τοποθεσία και τη δραστηριότητα σου σε third-parties.

Μη συνδέεσαι στο λογαριασμό σου: Τουλάχιστον όποτε μπορείς να το αποφύγεις, καλό θα είναι να μη συνδέεσαι στο λογαριασμό σου, αν και ακόμα κι έτσι η Google έχει τη δυνατότητα να καταγράφει μερικώς τη δραστηριότητα σου.



Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου