Οι δορυφόροι που παρακολουθούν την Ανταρκτική εντόπισαν μια τεράστια ρωγμή


Οι δορυφόροι που παρακολουθούν την Ανταρκτική εντόπισαν μια τεράστια ρωγμή που έχει προκληθεί στον γιγάντιο παγετώνα Pine Island Glacier που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της .παγωμένης ηπείρου.
H NASA αρχικά έστρεψε τον δορυφόρο Terra στο συγκεκριμένο σημείο για να καταγράψει λεπτομερείς εικόνες από την περιοχή που έχει δημιουργηθεί η ρωγμή.

Η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ στη συνέχεια έστειλε ένα αεροσκάφος πάνω από την ρωγμή το πλήρωμα του οποίου κατέγραψε κοντινές εικόνες και βίντεο από αυτή. Αυτή τη στιγμή η ρωγμή στα περισσότερα σημεία της έχει πλάτος 90 περίπου μέτρων αλλά σε ορισμένα σημεία το πλάτος της φτάνει τα 250 μέτρα. Το βάθος της ρωγμής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 70 μέτρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ρωγμή θα κόψει πολύ σύντομα ένα μεγάλο κομμάτι πάγου δημιουργώντας ένα νέο θαλάσσιο παγόβουνο. Οπως εκτιμούν το παγόβουνο αυτό θα έχει μέγεθος παρόμοιο με εκείνο της Νέας Υόρκης.
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου