Το X-Files επιστρέφει… σε Blu-Ray

Μπορεί η υπόσχεση της κλασσικής σειράς X-Files πως θα επέστρεφε να μην έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, αλλά σύντομα θα έχουμε κάτι σχεδόν το ίδιο καλό: την αρχική σειρά σε Blu-Ray.

 Για όσους δεν τη θυμούνται, μιας και… τα έχει, πια, τα χρονάκια της, να αναφέρουμε πως η σειρά των X-Files ήταν η πρώτη που απέδειξε πως μια τηλεοπτική σειρά δεν είναι ανάγκη να κάνει μπαμ πως είναι τηλεοπτική, μα μπορούσε να έχει κινηματογραφική οπτική και λογική. Στον πυρήνα της βρίσκονταν δυο πράκτορες του FBI, ο Fox Maulder και η Dana Scully, που περιστασιακά έλυναν περίεργες υποθέσεις, εν μέσω μιας μεγαλύτερης κυβερνητικής συνωμοσίας με εξωγήινους. Η σειρά ξεχώριζε για τη χημεία των πρωταγωνιστών, την πρωτοτυπία του θέματος (για την εποχή), το μπλεγμένο αλλά ενδιαφέρον σενάριο, μα, κυρίως, για τη σκηνοθεσία και τις αξίες παραγωγής της, αφού κάθε επεισόδιο έμοιαζε με μια μικρή κινηματογραφική παραγωγή – πράγμα ανήκουστο για τις μέχρι τότε τηλεοπτικές σειρές. Και έτσι, γνώρισε τεράστια επιτυχία, φτάνοντας να απλωθεί στον κινηματογράφο, σε comics, τα… άπαντα. Πάμε στοίχημα πως κάποιος, κάπου, είχε βγάλει το επίσημο σαπούνι των X-Files;!

Όπως συμβαίνει συχνά, όμως, με τέτοιες επιτυχίες, το X-Files άρχισε να… χάνει τη μπάλα από τον τέταρτο κύκλο και έπειτα. Και έτσι, ήδη κατά τη διάρκεια του έννατου κύκλου του, πριν καν τελειώσει, έμοιαζε… παρελθόν. Μια δεύτερη κινηματογραφική προσπάθεια αποδείχτηκε από τραγική έως προσβλητική για τους οπαδούς της σειράς, που, το χειρότερο… τελείωσε με cliffhanger στο οποίο ποτέ δεν μάθαμε το τέλος.

Τώρα, αυτή ακριβώς η σειρά, ο πρόγονος των σημερινών Fringe, Continuum και Falling Skies, από ό,τι φαίνεται θα επιστρέψει σε Blu-Ray. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά σύμφωνα με πηγές του The Digital Bits, η FOX σκοπεύει να ανακυκλοφορήσει τη σειρά εντός του 2013. Και από ό,τι λέγεται, δεν θα είναι μια απλή ανακυκλοφορία, αλλά μια remastered έκδοση με τη λογική του Star Trek: The Next Generation. Θα δεχτεί, δηλαδή, αρκετή επεξεργασία ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα και ο ήχος, να εκσυγχρονιστούν κάποια εφέ κ.λπ.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου