Νήσοι Tokélaou | Η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί 100% ηλιακή ενέργειαΤο Τοκελάου βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, αποτελείται από τρία μικρά νησιά, έχει έκταση 10 τετρ. χλμ. και 1500 κατοίκους. Το 1989 ο ΟΗΕ συνέταξε έκθεση σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι το Τοκελάου θα εξαφανιστεί κάτω από την θάλασσα τον 21ο αιώνα λόγω της αύξησης της στάθμης των υδάτων από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Το όνομα σημαίνει "βόρειος άνεμος" στη γλώσσα της Πολυνησίας.

Στην φωτογραφία παραπάνω βλέπουμε την Ατόλη Atafu, το ένα από τα τρία νησιά, όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αυτή η μικρή χώρα, έκανε ένα μεγάλο βήμα και έγινε η πρώτη χώρα που η ενέργεια που χρησιμοποιεί προέρχεται 100% από την ηλιακή. Μέχρι τώρα το Τοκελάου χρησιμοποιούσε γεννήτριες diesel που κόστιζαν στο μικρό κράτος 825.000 δολάρια ετησίως. Πλέον όμως και οι τρεις Ατόλες έχουν ολοκληρώσει έναν πρόγραμμα και θα χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου