Σκιές ντόπινγκ για την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας


Σκιές ντόπινγκ για την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας που ήταν πρώτη το 1954 και δεύτερη το 1966 στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφήνει έρευνα πανεπιστημίου του Βερολίνου. Ο ρόλος των κυβερνήσεων. 

Ισχυρές ενδείξεις για ντόπινγκ των εθνικών ομάδων της Δυτικής Γερμανίας που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954 και ήταν φιναλίστ στη διοργάνωση του 1966 αποκαλύπτει πως υπάρχουν έρευνα του πανεπιστημίου του Βερολίνου. Αυτή δεν έχει δημοσιευτεί, ωστόσο μερικά από τα πορίσματά της δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο της Γερμανίας, όπου γίνεται λόγος ότι αν επιβεβαιωθεί πως γινόταν χρήση απαγορευμένων ουσιών θα υπάρξουν διώξεις στους εμπλεκόμενους παρότι έχει παρέλθει μισός αιώνας ή και περισσότερο έκτοτε.

Η έρευνα, που είναι 800 σελίδων και περιλαμβάνει λεπτομερή στοιχεία, κάνει λόγο για ένα εκτεταμένο κύκλωμα που χορηγούσε στους αθλητές απαγορευμένες ουσίες στη Δυτική Γερμανία. Η πολιτεία όχι απλώς δεν έδρασε κατά των κυκλωμάτων, αλλά τα υπέθαλπε. Γίνεται λόγος για κρατική χρηματοδότηση σε πειράματα για την παραγωγή αναβολικών στεροειδών, τεστοστερόνης, οιστρογόνων και ερυθροποιητίνης. Παράλληλα, η κυβέρνηση ουσιαστικά είχε νομιμοποιήσει τη δραστηριότητά του ντόπινγκ επιβάλλοντάς ακόμη και φόρους σε όσους τηνπαρήγαγαν και μοίραζαν «ντόπα» στους αθλητές.

Η χρήση των απαγορευμένων ουσιών, ασφαλώς, δεν περιορίστηκε μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτάθηκε και στον υπόλοιπο αθλητισμό της χώρας οδηγώντας μεγάλες επιτυχίες. Οι επιπτώσεις έγιναν αισθητές στην υγεία αρκετών αθλητών, ωστόσο το «σύστημα» φρόντιζε να… κουκουλώνει τα περιστατικά αυτά, όπως προσθέτει η αποκαλυπτική έρευνα που είναι άγνωστο πότε και αν θα δημοσιευθεί πλήρης.Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου