Το Street League αλλάζει ζωές


Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που μαστίζει την σύγχρονη Ευρώπη και ειδικότερα τους νέους της είναι η ανεργία. Ακόμη και οικονομικά δυνατές χώρες με μικρή ανάπτυξη στη σημερινή Ευρώπη της κρίσης παρουσιάζουν υψηλά νούμερα ανεργίας στις νεαρές ηλικίες. Μία από αυτές είναι και η Αγγλία. Πως το ποδόσφαιρο μπορεί να την καταπολεμήσει; Την απάντηση δίνει το Street League.

Το Street League πρόκειται για μια φιλανθρωπική οργάνωση σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία που μέσω του ποδοσφαίρου προσπαθεί να βρει δουλειά και απασχόληση σε νεαρά άτομα. Νεαρής ηλικίας άνθρωποι που είτε βρίσκονται στον δρόμο, είτε έχουν σπίτι αλλά ζουν με επιδόματα μέσω του Street League παίζουν ποδόσφαιρο, κοινωνικοποιούνται και αυξάνουν τις πιθανότητές τους αργά ή γρήγορα να μπουν στην αγορά εργασίας. Όλα τα παραπάνω με τη συμβολή προπονητών ποδοσφαίρου και συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ουσιαστικά το Street League παίρνει τη μορφή μιας ακαδημίας, όπου τα στατιστικά είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Δύο στους τέσσερις τελειόφοιτους καταφέρνει να βρει μόνιμη εργασία και ένας απασχολείται σε πρακτική εργασία, η οποία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εξελιχθεί και αυτή σε μόνιμη δουλειά.

Ήδη το πρόγραμμα του Street League έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση και πρόσφατα άνοιξε στο Λίβερπουλ την έκτη ακαδημία σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία με στόχο μέχρι το τέλος του 2014 ο αριθμός αυτός αν είναι δυνατόν να έχει διπλασιαστεί.

Στην προσπάθεια αυτή ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά στο Νησί, το twentyfour7Football, στο οποίο γράφουν γνωστοί αθλητικοί αρθρογράφοι, θα προωθήσει αφιλοκερδώς αυτήν την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να καταπολεμηθεί όσο είναι εφικτό το πρόβλημα της ανεργίας στη Μεγάλη Βρετανία.

«Η ανεργία των νέων είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο, τη στιγμή που δεν λαμβάνει την κάλυψη που θα έπρεπε από τα μίντια. Είμαστε πολύ περήφανοι που συνδράμουμε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει το Street League, ένας οργανισμός που μπορεί να αλλάξει πραγματικά τις ζωές των νέων ανθρώπων», ανέφερε ο Ντάραγκ ΜακΆντονι, ο εκδότης του περιοδικού.

«Έχοντας την υποστήριξη του περιοδικού θα μας βοηθήσει πολύ στο να κάνουμε ακόμα πιο γνωστό το πρόβλημα της ανεργίας των νέων και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους νέους ανέργους να μάθουν ότι το Street League μπορεί να αλλάξει τις ζωές τους προς το καλύτερο και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα», τόνισε από την πλευρά του ο Ματ Στίβενσον-Ντοντ, εκ των διοικούντων του Street League.

Το πρόγραμμα έχει ως τώρα και την υποστήριξη γνωστών ονομάτων του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως του Ντάνιελ Στάριτζ, του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, του Σολ Κάμπελ και του προέδρου των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών Καρλ Καρλάιλ, ανάμεσα σε άλλους. Μάλιστα και ο τεχνικός της Τότεναμ Άντρε Βίλας-Μπόας στηρίζει το project, λαμβάνοντας τελευταία τον ρόλο του πρέσβη στην ενδυνάμωση αυτής της προσπάθειας.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου