Εκλεισε το undersec ;;;



Undersec.info : Ένα από τα πιο γνωστά και μεγαλύτερα forums πειρατικού υλικού στην Ελλάδα, εδώ και λίγες μέρες "μάλλον" αποτελεί παρελθόν, μιας και βρίσκεται εκτός λειτουργίας....

Λέμε "μάλλον" γιατί δεν έχουμε βρει μέχρι στιγμής κάποια ανάρτηση που να το επιβεβαιώνει ή να το απορρίπτει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι users δεν μπορούν να συνδεθούν στη συγκεκριμένη σελίδα.

Υπάρχουν βέβαια διάφοροι λόγοι που η συγκεκριμένη σελίδα είναι εκτός λειτουργίας .
Ενδεχομένως μια αναβάθμηση ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα στον server που την φιλοξενεί, κάποια επίθεση από hackers (πράγμα που για εμάς θα ήταν "άκυρο") ή το χειρότερο όλων η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κινήθηκε εναντίον τους... κάτι το οποίο καλώς ή κακώς περιμέναμε να συμβεί εδώ και πολύ καιρό μιας και κάτι είχε πάρει το αφτί μας από τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούσαν....

Όμως, όπως έχει δείξει και η ιστορία σε τέτοιες περιπτώσεις ή πειρατεία δεν μπορεί να πολεμηθεί... Είναι κάτι σαν την Λερναία Ύδρα , "ένα κόβεις, βγαίνουν τρία".

Η πειρατεία κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μπορεί να πολεμηθεί με αυτόν το τρόπο . 
Εάν χαμηλώσουν οι τιμές των μουσικών cd , των ταινιών, των softwares αλλά και η γνώση να γίνει ελεύθερη για όλους, ο κόσμος δεν θα στρέφεται στην πειρατεία, ή και να στραφεί το ποσοστό θα είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό των ημερών μας. Οι πολυεθνικές λοιπόν θα είχαν και πολύ μεγαλύτερο κέρδος αλλά και ο κόσμος θα ήταν ικανοποιημένος.

Ένα τυχαίο παράδειγμα...
Photoshop CS5 Extended ---> 349 $
Πόσοι είναι οι νόμιμοι users του συγκεκριμένου προγράμματος;;; Πολλοί....
Οι παράνομοι;;; Εκατοντάδες φορές περισσότεροι

Η Adobe και η κάθε Adobe εάν χαμήλωνε τις τιμές της, τα κέρδη της θα ήταν πολλαπλάσια σε σχέση με τα τορινά της. Αλλά και ο κόσμος θα είχε την ευκαιρία να έχει ένα γνήσιο πρόγραμμα ή και λειτουργικό στον υπολογιστή του χωρίς να έχει το φόβο ότι μπορεί να κολλήσει κάποιον ιό ψάχνοντας ή εγκαθιστώντας παράνομο υλικό.

Προσωπικά είμαι υπέρ του Ελεύθερου Λογισμικού και του Open Source, άρα δεν με απασχολεί  το τι τιμές έχουν τα προγράμματα των windows όπως και τα ίδια τα windows μιας και στο Linux τα πράγματα κινούνται αλλιώς. Αλλά θα παραμείνω υποστηρικτής της πειρατείας ώσπου να αλλάξουν οι αντιλήψεις των πολυεθνικών!

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες έτσι ώστε να επεκταθώ περισσότερο στο θέμα της πειρατείας αλλά δεν θα το κάνω. Τα σχόλια δικά σας.
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου