Μεξικό: Ισόβια για τον δράστη 1500 δολοφονιών


Σε ισόβια δεσμά καταδικάστηκε εκτελεστής καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε 1500 δολοφονίες. Ο 34χρονος Χοσέ Αντόνιο Ακόστα Χερνάντεζ δήλωσε ένοχος για την δολοφονία της. Λέσλι Ενρίκεζ, του αμερικανού συζύγου της και του συζύγου μιας άλλης διπλωματικού υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην πόλη Χουαρέζ το 2010.

Για τους τρεις φόνους καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ, όπου εκδόθηκε το 2011. Ο Χερνάντεζ και η συμμορία Azteca στην οποία ανήκε, δρούσαν ως εκτελεστές για το καρτέλ της πόλης Χουαρέζ, η οποία ελέγχει ορισμένες από τις βασικές διόδους του εμπορίου ναρκωτικών από το μεξικανικό στο αμερικανικό έδαφος. Ο ψυχρός εκτελεστής σύμφωνα με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, ομολόγησε ότι διέταξε εκατοντάδες δολοφονίες στο κρατίδιο της Τσιουάουα, στα βόρεια της χώρας. Μεταξύ αυτών, φέρεται να είναι και η σφαγή 16 ανθρώπων- στην πλειοψηφία τους έφηβοι- σε πάρτι στη Χουαρέζ το 2010.

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου