Πόση ησυχία αντέχουν οι άνθρωποι;


Γυρνώντας σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα όλοι μας θέλουμε να χαλαρώσουμε και ζητάμε πολλές φορές λίγη ησυχία έτσι ώστε να χαθούμε στην απουσία σκέψεων. Πόση όμως ησυχία μπορούμε να αντέξουμε;

Οι ειδικοί της εταιρείας Orfield Laboratories Inc, στην Αμερική, κατάφεραν και κατασκεύασαν ένα δωμάτιο, το οποίο έχει τέτοια ηχομόνωση που μπορεί να απορροφήσει το 99,9% κάθε ήχου που δημιουργείται. Το επόμενο βήμα ήταν να πάρουν εθελοντές και να τους “κλείσουν” μέσα σε αυτό το υπέρ-ήσυχο δωμάτιο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα δεν κατάφερε να μείνει μέσα για παραπάνω από 45 λεπτά!

Ο λόγος είναι ότι απουσία ήχου αρχίζουμε να ακούμε τον ίδιο μας τον εαυτό: την ανάσα μας, την καρδιά μας, το στομάχι μας ακόμα και τους πνεύμονες μας! Εκτός αυτών, χωρίς ήχο η ισορροπία κάποιου γίνεται πολύ δύσκολη ενώ σταδιακά μπορεί να χάσει μέχρι και τον προσανατολισμό του! Βλέπουμε λοιπόν πώς η ησυχία μπορεί να είναι εκκωφαντική, δηλαδή μη ανεκτή από τον άνθρωπο. Τι θα λέγατε τώρα λοιπόν για λίγο θόρυβο!

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου