Δημιουργούμε ομίχλη με το photoshop

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε πολύ εύκολα και -πάντα- 
γρήγορα να προσθέσουμε ομίχλη σε μια φωτογραφία.

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS3

Βήμα 1
Ανοίγουμε την φωτογραφία μας. Εγώ επέλεξα αυτή τη φωτογραφία που είχα τραβήξει κάποια στιγμή στις Μηλιές του Πηλίου.


Βήμα 2
Δημιουργούμε ένα νέο layer πάνω από την εικόνα. Πατάμε το "D" για να ορίσουμε τα foreground και background χρώματα σε μαύρο και άσπρο. Με Ctrl+Backspasce γεμίζουμε το layer με το άσπρο και κατεβάζουμε το opacity του σε 95%. Στην παλέτα των Laeyr πατάμε το "Add Layer Mask". Επιλέγουμε το Gradient Tool (G) και γεμίζουμε το layer με ένα γραμμικό ασπρόμαυρο gradient.



Βήμα 3
Επιλέγουμε το Eraser Tool (Ε) και με μια ελαφριά βούρτσα (Size: 100px, Opacity: 20%) σβήνουμε ότι θέλουμε να τονίσουμε στο Layer Mask, στην ουσία δηλαδή ότι θα θέλουμε να προβάλλει από την ομίχλη.


Βήμα 4
Για να γίνει πιο ρεαλιστικό το εφέ, δημιουργούμε ένα νέο layer και πάμε Filter -> Render -> Clouds. Θέτουμε το Bleding Mode του layer σε Screen και χαμηλώνουμε το opacity σε 40%.


Έτοιμοι!

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου