Συντομεύσεις του Facebook


Γνωρίζοντας κανείς τα shortcuts σε κάποια εφαρμογ, μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο όταν κάνει μια δουλειά. Αυτό το βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο σε εφαρμογές όπως ο Chrome και το Microsoft Office, αλλά δεν είναι λίγες και οι ιστοσελίδες που υποστηρίζουν συνδυασμούς πλήκτρων για να πραγματοποιείτε κάποιες ενέργειες εύκολα και με ταχύτητα. Το Facebook δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη λίστα.

Οι επιλογές που έχετε όσον αφορά τους browsers είναι οι Chrome, Firefox, Safari και ο IE 9, αν και στον τελευταίο λειτουργούν ελάχιστα shortcuts (για την ακρίβεια μόνο το 1 και το 2). Ας δούμε πιο αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε κάποιο shortcut:

Windows
  • Chrome: Alt + <Αριθμός>
  • Firefox: Shift + Alt + <Αριθμός>
  • Internet Explorer 9: Alt + <Αριθμός> και μετά Enter
Mac
  • Chrome: Control + Option + <Αριθμός>
  • Firefox: Control + <Αριθμός>
  • Safari: Control + Option + <Αριθμός>
Οι επιλογές που έχετε στο <Αριθμός> είναι οι παρακάτω:
1: Home
2: Timeline
3: Friends
4: Messages
5: Notifications
6: General Account Settings
7: Privacy Settings
8: Facebook’s Fan Page
9: Legal Terms
0: Help Center
m: New Message
?: New Search
Τέλος, τα παρακάτω είναι ήδη αρκετά γνωστά σε πολλούς. Αν βρίσκεστε στο lightbox mode και βλέπετε κάποιο album φωτογραφιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα:
  • L: Like/Unlike
  • Αριστερό και Δεξί βέλος: Μετακίνηση μπροστά και πίσω στο album
Τα shortcuts μπορεί να φαίνονται περίπλοκα στην αρχή, αλλά από τη στιγμή που θα συνηθίσετε τη χρήση τους θα δείτε και εσείς πόσο πιο εύκολη κάνουν την πλοήγηση σας σε κάποια εφαρμογή ή κάποια ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου