Αλλαγή από Xvid σε x264 για τους Πειρατές των Torrents



Ακόμα και οι πειρατές χρειάζονται κανόνες, μερικές από τις ομάδες υπεύθυνες για την κυκλοφορία τηλεοπτικών σειρών σε απλή ανάλυση (SD) έχουν συμφωνήσει να αλλάξουν τον τρόπο κωδικοποίησης των αρχείων τους, κάτι που έχει δυσαρεστήσει πολλούς από τους "πελάτες" τους.

Οι συγκεκριμένες ομάδες δημοσίευσαν ένα κείμενο με τίτλο "The SD x264 TV Releasing Standards 2012" (το στάνταρντ x264 για τηλεοπτικά επεισόδια σε απλή ανάλυση SD), το όποιο και έθεσαν σε εφαρμογή από τις 22 Φεβρουαρίου και αλλάξαν τον τρόπο κωδικοποίησης των βίντεο από Xvid που ήταν εδώ και χρόνια, σε x264, μία μέθοδος κωδικοποίησης ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιούνταν μόνο στις εκδόσεις υψηλής ανάλυσης HD μέχρι τώρα.

Και ενώ μερικοί χρήστες είναι ικανοποιημένοι με την βελτιωμένη ποιότητα του τρόπου κωδικοποίησης, μία άλλη ομάδα χρηστών είναι φανερά δυσαρεστημένοι γιατί το x264 δεν είναι συμβατό με αρκετά παλαιότερα DVD player και άλλες συσκευές αναπαραγωγής βίντεο. Από την πλευρά τους, οι 13 ομάδες που μετέχουν στην συμφωνία δεν φαίνεται να αλλάζουν θέση σχετικά με το x264, παρά τις απειλές των "πελατών" τους (που δεν πληρώνουν τίποτα φυσικά).

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου