Συγκλονιστικές εικόνες: Στην "καρδιά" του ηφαίστειου


Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες ομάδας επιστημόνων που έφτασαν σε απόστασηαναπνοής από την καρδιά του ηφαιστείου στο νησί Vanuatu.

Ο Νεοζηλανδός φωτογράφος και σκηνοθέτης Geoff Mackley έγραψε πριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα του: "Η ζωή είναι μια απίστευτη περιπέτεια ή ένα... τίποτα". Ο λόγος;
Ο 46χρονος Mackley έφτασε σε απόσταση 30 μέτρων από την καυτή λάβα θερμοκρασίας 1150 βαθμών Κελσίου του ηφαιστείου Marum που βρίσκεται στο νησί Vanuatu στο Νότιο Ειρηνικό. Οι εικόνες εντυπωσιάζουν.



Μετά από 35 μέρες μάχης με το καιρό, ο Geoff Mackley και οι Bradley Ambrose καιι Nathan Berg που τον συνόδευαν στην αποστολή του, κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που πλησίασαν τόσοκοντά στη διάσημη λίμνη λάβας.

Σύμφωνα με την Dailymail, με την ειδική του στολή που κοστίζει 50.000 δολάρια, ο Mackley μπόρεσε να αντέξει τη θερμοκρασία των 1150 βαθμών Κελσίου για 40 λεπτά.



Ο δεύτερος εικονολήπτης που αποθανάτισε την επιχείρηση, βρέθηκε σε ασφαλή απόσταση 200 μέτρων από το καυτό ποτάμι λάβας του ηφαιστείου που για τους ντόπιους ονομάζεται "Η άκρη της κολάσεως".


Η τελευταία παράτολμη επιχείρηση του στο ηφαίστειο του Νότιου Ειρηνικού, έλαβε χώρα στις 13 Αυγούστου και μόλις σήμερα, ο Geoff έδωσε στη δημοσιότητα το Video της προσπάθειας του.


Δείτε το βιντεο:


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου