Τι είναι το Seedbox ;To seedbox είναι ένας server ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το ανέβασμα και το κατέβασμα αρχείων με τη χρήση του πρωτοκόλλου BitTorrent. Συνήθως το seedbox είναι συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο υψηλής ταχύτητας, με bandwidth 100Mbit/s ή παραπάνω.

Τα αρχεία κατεβαίνουν μέσω BitTorrent στο seedbox και από εκεί μπορούν να μεταφερθούν με όση ταχύτητα υποστηρίζει η οικιακή σύνδεση στον υπολογιστή του χρήστη μέσω πρωτοκόλλου HTTP, FTP ή SFTP. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ανωνυμία, αφού προς τα έξω φαίνεται το seedbox και όχι ο χρήστης. Επίσης, ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το upload–to–download ratio, αφού το seedbox ανεβάζει ταχύτατα κάθε αρχείο που κατεβάζει, εξασφαλίζοντας ratio ίσο με 1. Αυτό κάνει τα seedboxes πολύ ελκυστικά για τους χρήστες των private trackers. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τα torrents του μέσα από κάποιον Web browser απ’ οπουδήποτε, ακόμη και από κινητό. Τέλος, αν ο ISP περιορίζει την κίνηση μέσω torrents ή για κάποιο λόγο απαγορεύονται τα downloads με αυτή τη μέθοδο, το seedbox παρακάμπτει εντελώς αυτά τα προβλήματα.

Το μειονέκτημα των seedboxes είναι ότι δεν διατίθενται δωρεάν, αλλά στοιχίζουν, καθώς ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει ένα μηνιαίο πάγιο. Όμως, σήμερα μπορεί να βρει κάποιος seedbox σε προσιτή τιμή. Επιπλέον, δεν τα χρειάζονται όλοι οι χρήστες, αλλά όσοι κατεβάζουν πολλά αρχεία και θέλουν να διατηρήσουν υψηλό ratio σε έναν σημαντικό private tracker.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου