Μια παραλία κρυμμένη στο εσωτερικό ενός βουνού


Ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης που δημιούργησε η ίδια η φύση. Μια κρυμμένη παραλία στα νησιά Μαριέτα, στην ακτή Πουέρτο Βαγιάρτα, στο Μεξικό! Φαίνεται σαν να κατέρρευσε η οροφή του βουνού δημιουργώντας μια υπέροχη, ιδιωτική παραλία!

Η κρυμμένη παραλία στα νησιά Μαριέτα έγινε περισσότερο γνωστή από τον διάσημο ωκεανογράφο Ζακ Κουστώ. Ο Κουστώ εξερευνώντας την θαλάσσια ζωή των νησιών γοητεύτηκε από την ποικιλομορφία και τον πλούτο της υποβρύχιας ζωής. Κοραλλιογενείς ύφαλοι, χελώνες, δελφίνια, φάλαινες και πουλιά είναι οι μόνοι τυχεροί κάτοικοι των νησιών.



Τα νησιά Μαριέτα είναι μια ομάδα από μικρά ακατοίκητα νησιά λίγα μίλια ανοικτά των ακτών του Nayarit. Είναι το φανταστικό αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας χιλιάδων χρόνων. Το συγκεκριμένο νησάκι στο οποίο βρίσκεται η κρυμμένη παραλία είναι εντελώς ακατοίκητο και είναι μόνο μια ώρα μακριά με το καραβάκι από την δυτική-βορειοδυτική ακτή του Πουέρτο Βαγιάρτα. Ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που κατά ειρωνεία της τύχης κανείς δεν μπορεί να πατήσει νόμιμα το πόδι του εκεί.



Λέγεται ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1900 η κυβέρνηση του Μεξικού άρχισε να διεξάγει στρατιωτικές δοκιμές στα νησιά. Ακολούθησαν πολλοί βομβαρδισμοί και μεγάλες εκρήξεις δημιουργώντας σπηλιές και πετρώματα. Τη δεκαετία του 1960 ο Ζακ Κουστώ, μετά από χρόνια επιστημονικής έρευνας και εντατικής προσπάθειας για να προστατέψει νομικά το αρχιπέλαγος, κατάφερε τελικά την αναγνώριση τους ως εθνικό πάρκο, το «Parque Nacional Islas Marietas». Μέχρι σήμερα η μόνη ανθρώπινη δραστηριότητα που είναι νόμιμη στα νησιά είναι το ψαροντούφεκο και οι εκδρομές με καγιάκ.

Τόσο πώς θα φτάσετε στην κρυμμένη παραλία; Υπάρχει μια σπηλιά 12 – 15 μέτρων που αν την διασχίσετε κολυμπώντας θα καταλήξετε στον παράδεισο..


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου