Orace Ridler: ''Ο άνθρωπος Ζέβρα''

Orace Ridler: Ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως "The Great Omi" ή ''The Zebra Man'' γεννήθηκε το 1892.H καταγωγή του είναι μια σύγχυση φημών. Σύμφωνα με μια εκδοχή της ιστορίας του, o Ridler γεννήθηκε σε μια ανώτερη ταξικά βρετανική οικογένεια, παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και υπηρέτησε με την Desert Mountain Corps στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το άγαλμα του στο Bradford
Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, χωρίς οποιοδήποτε άλλο μέσο στήριξης αποφάσισε να γίνει πόλος έλξης κάνοντας παραστάσεις.

Όντας μάλλον μέτριος σωματικά, ο Ridler αποφάσισε να κάνει μερικά τατουάζ. Το 1922, άρχισε να καλύπτει το δέρμα του με το παραδοσιακό «flash», αλλά συνειδητοποίησε ότι το ύφος του τατουάζ δεν ήταν πλέον αρκετό για να τον κάνει εμπορεύσιμο.

Γύρω στο 1930, επικοινώνησε με τον George "King of the tattooists" Burchett (1872-1953). H ιδέα ήταν να έχει ο ίδιος καλύπτει με ρίγες και σχέδια παρόμοια με αυτά της Ζέβρας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς,ο Burchett εργάστηκε για τον Ridler σε πεντακόσιες συνεδριάσεις μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου.Το κόστος εργασίας ήταν περίπου 3.000 λίρες, αλλά αργότερα θα ισχυριστεί ότι είχαν κοστίσει πιο κοντά στις 10.000. ΟBurchett είπε ότι ποτέ δεν έλαβε όλα τα χρήματα που είχε απαιτήσει.

Ο Ridler ήταν μια έλξη στη Νέα Υόρκη, στο Robert Ripley's New York Believe-It-Or-Not. Εμφανιζόνταν εννέα ή δέκα φορές την ημέρα για πάνω από 1.600 ημέρες, κατέχει το ρεκόρ παραστάσεων στο Broadway. Παρουσιάζόνταν στους ακροατές του με τη σύζυγό του, ως Omette. Το 1950,ο Omi και η Omette αποφάσισαν ότι είχαν κάνει αρκετά και επέστρεψαν στην Αγγλία για να απολαύσουν τη συνταξιοδότησή τους. Ο Orace Ridler πέθανε στο Σάσεξ, το 1969.



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου