Οι Γυναίκες - Καμηλοπάρδαλη και το περίεργο έθιμο



Οι Γυναίκες - Καμηλοπάρδαλη ανήκουν σε ενα παρακλάδι της Φυλης Καγιάν (Kayan) που Ονομάζεται Καγιαν-Λαγουϊ (Kayan Lahwi). Οι Φυλες καγιαν είναι μια Θιβετιανο-Βιρμανική μειονότητα που ζει στην Βιρμανία ( Συνορα Κινας και Λάος ). Στις Γυναίκες αυτές λοιπόν τοποθετούνται από μικρά κορίτσια Χάλκινοι η΄σιδερένιοι δακτύλιοι στον λαιμό που έχουν σαν αποτέλεσμα καθώς μεγαλώνουν να αποκτούν πολύ μακριούς λαιμούς. Φυσικά αποτελούν παγκόσμια τουριστική ατραξιόν.Ο Λογος που τους τοποθετούνται χάλκινοι δακτύλιοι στον λαιμό δεν είναι μόνο η παράδοση.Ούτε είναι η για Ομορφιά.

Ο Λόγος είναι για τιμωρία αν κάνουν κάτι κακό ! Μάλιστα καλά διαβάσατε. Τους τοποθετούνται χάλκινοι ή σιδερένιοι δακτύλιοι στον λαιμό για λόγους τιμωρίας. Όταν λοιπόν τα κορίτσια αυτης της Φυλής γεννηθούν μετα από λίγο τους βαζουν τον πρωτο Χαλκά.Όσο περνούν τα χρόνια οι χαλκάδες αυξάνονται και μεγαλώνει ο λαιμός τους. Αν Λοιπόν κάποια απο αυτές της Γυναίκες "Λοξοδρομησει" και θελει να αλλάξει τον τρόπο ζωής της ή απατήσει τον άντρα της της Αφαιρούνται οι δακτύλιοι απο τον λαιμό με αποτέλεσμα ο Λαιμος της να σπάει και να έχει έναν πολύ Φρικτό Θάνατο.  

ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ
Αυτο οφείλεται στο Γεγονος ότι με τους χάλκινους δακτυλίους ο λαιμός επιμηκύνεται τόσο πολύ και γίνεται εύθραυστος. Συγκρατείται μόνο από τους δακτυλίους.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου