Atmospheres of Aarhus: Απολαύστε μια βόλτα στη πρωτεύουσα της Γιουτλάνδης


Απολαύστε μια βόλτα στο Aarhus τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας μέσα από το εντυπωσιακό timelapse βίντεο που δημιούργησε ο Δανός φωτογράφος Jonas Høholt με τίτλο «Atmospheres of Aarhus».

Το Αρχους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη αλλα και το μεγαλύτερο λιμάνι της Δανίας. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χερσονήσου και φέρει τον τίτλο «πρωτεύουσα της Γιουτλάνδης». Η πόλη του Αρχους με 1.378.000 κατοίκους το 2016 καθίσταται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Δανία μετά από τη Κοπεγχάγη.

Η πόλη ιδρύθηκε στις βόρειες ακτές του φιόρδ σε ένα φυσικό λιμάνι και ο κυριότερος λόγος ανάπτυξης ήταν για αιώνες το θαλάσσιο εμπόριο γεωργικών προϊόντων. Το 1441 παραχωρήθηκε το προνόμιο της πόλης-αγοράς στο Ώρχους, αλλά η ανάπτυξη παρέμεινε στάσιμη κατά τον 17ο αιώνα καθώς η πόλη υπέστη αποκλεισμούς και βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια των Δανο-Σουηδικών πολέμων. Κατά τον 19ο αιώνα καταλήφθηκε δύο φορές από τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια των πολέμων του Σλέσβιχ, χωρίς όμως να καταστραφεί. Με τη βιομηχανική επανάσταση, η πόλη αναπτύχθηκε αρκετά και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας κατά τον 20ο αιώνα.


Δείτε το βίντεο:





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου