Weeping Eyes: Ακούστε την υπέροχη διασκευή του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη από τον Hi Profile


Ο βασιλιάς της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα ονομάζεται HI PROFILE. Ο Τάσος Αντωνίου όπως είναι το πραγματικό του όνομα είναι Ελληνας μουσικός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και DJ με πολλές διακρίσεις, βραβευμένος από την UNESCO και ένας από τους σημαντικότερους εν ενεργεία παραγωγούς της Progressive Trance σκηνής παγκοσμίως. Ηρθε μια ακόμη επιτυχία να προστεθεί στο ενεργητικό του καθώς έκανε μια υπέροχη διασκευή του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη τα «Δακρυσμένα μάτια».

Ποιος ειπε οτι η ηλεκτρονική μουσική στερείται ποιότητας, ακούστε τη μουσική του Hi Profile όπως και την διασκευή που έκανε στο κομμάτι Weeping Eyes του Μίκη Θεοδωράκη και θα καταλάβετε τι εννοούμε.
O βραβευμένος από την UNESCO Hellas, DJ και παραγωγός Hi Profile διασκεύασε το τραγούδι «Δακρυσμένα μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη, το ένα από τα τέσσερα τραγούδια από τους «Λιποτάκτες» που γράφτηκαν το 1952-1954 πάνω σε στίχους του αδερφού του Γιάννη Θεοδωράκη και ηχογραφήθηκαν το 1960. Εξήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του ο Hi Profile διασκευάζει τη σύγχρονη electronic trance εκδοχή του «Weeping Eyes» σε συνεργασία με την FM RECORDS.

Ο Τάσος Αντωνίου όπως είναι το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1981.
Το καλλιτεχνικό του όνομα έρχεται σε κόντρα με τον χαρακτήρα του καθώς είναι ενας άνθρωπος low profile, ακομπλεξάριστος και χαμηλών τόνων όπως κάθε μεγάλος καλλιτέχνης παρά το ότι είναι από τους κορυφαίους djs/producers της Progressive Trance σκηνής παγκοσμίως!

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική με επιρροές από την ηλεκτρονική μουσική σκηνή της δεκαετίας του '90. Ο Hi Profile είναι ενεργός στην trance μουσική σκηνή από το 2002, ιδρυτής του ProGREECEve Trance Music και του Official TranceFamily Greece, ένα δικό του κίνημα trance μουσικής το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς νέους παραγωγούς στο ξεκίνημα τους. Βραβεύτηκε από την UNESCO Hellas για τη συμβολή του στην παγκόσμια μουσική, καθώς η μουσική του προάγει τον πολιτισμό, την αγάπη και τη φιλία μεταξύ των λαών.

Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ποτέ του δεν είχε ιδιαίτερες γνώσεις ούτε σπουδές πάνω στην μουσική παραγωγή, ο συνδυασμός της σκληρής δουλειάς και της αγάπη του για τη μουσική δημιούργησαν τον HΙ PROFILE, απλά ήθελε να γράφει την δική του μουσική,να ταξιδεύει και να κάνει τον κόσμο να διασκεδάζει και αυτά πιστεύουμε ότι τα κατάφερε.

Ένας καλλιτέχνης με αρκετά εκατομμύρια προβολές στο Youtube, στο Soundcloud και στο Spotify, με τρία singles του να βρίσκονται στη πρώτη θέση στο Beatport Charts αλλά και εννέα singles στο Beatport Top 10 και με συνεργασίες με θρύλους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής όπως τους Armin Van Buuren, Paul Oakenfold, Paul Van Dyk, Vini Vici, Astrix και με πολλούς ακόμα σημαντικούς παραγωγούς. Οι εμφανίσεις του πολλές σε όλο τον κόσμο, σε κάθε live του κάνει το κοινό της ηλεκτρονικής μουσικής να χορεύει και να εκτονώνεται με την μουσική του κρατώντας προς τιμήν του Ελληνικές σημαίες στα χέρια. Έχει συμμετάσχει σε αμέτρητα φεστιβάλ της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Ινδίας και της Αυστραλίας ενώ εμφανίζετε σε αρκετά shows ετησίως.

Ακούστε παρακάτω την υπέροχη διασκευή που έκανε ο Hi Profile στο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη τα «Δακρυσμένα μάτια». Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του στο FACEBOOK για μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του όπως και τα πάντα για τις επόμενες εμφανίσεις του και γίνετε συνδρομητές στο επίσημο κανάλι του στο YOUTUBE για να απολαύσετε αρκετά ακόμη βίντεο του.


Ακούστε τη trance εκδοχή του «Δακρυσμένα μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη από τον Hi Profile:


Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MAD ο Ελληνας μουσικός παραγωγός και DJ Hi Profile:


Ένα μικρό δείγμα επί σκηνής: 


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου