David Bowie: Σε συνέντευξη του τα έβαλε με το MTV για την μικρή προβολή σε μαύρους καλλιτέχνες


Ο David Bowie δείχνει ακόμα μια φορά πόσο μεγάλη προσωπικοτητα ήταν εντός και εκτός μουσικής, όταν το μακρινό 1983 κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο MTV τα έβαλε με το μουσικό κανάλι για την μικρή έως και ανύπαρτη προβολή που έδειχνε τότε σε μαύρους καλλιτέχνες. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο την στιγμή της συνέντευξης να θέτει στον δημοσιογράφο Mark Goodman την εύλογη απορία του.

Ένα ακόμη βίντεο του David Bowie μας αποδεικνύει ότι ήταν χρόνια μπροστά, όταν λοιπόν ο θρύλος της μουσικής έδινε συνέντευξη στο MTV το 1983 τότε που ακόμα το μουσικό κανάλι ήταν στα πρώτα του βήματα, αιφνιδίασε τον δημοσιογράφο Mark Goodman κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με μια απορία του: ''Γιατί το κανάλι δείχνει τόσους λίγους μαύρους καλλιτέχνες. Είμαι μπερδεμένος από το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο λίγοι μαύροι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο MTV. Γιατί συμβαίνει αυτό;'' ρωτάει τον δημοσιογράφο του MTV.

Ο δημοσιογράφος Mark Goodman που βρίσκονταν απέναντί του δυσκολεύτηκε να απαντήσει γρήγορα σε μία τόσο απλή ερώτηση αλλά τελικά παραδέχτηκε ότι το να παίζεις ως επί το πλείστον λευκούς καλλιτέχνες βοηθά το κανάλι να ευχαριστήσει ορισμένα μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και ''κάποιας πόλης που θα φοβόταν μέχρι θανάτου αν έβλεπε τον Prince''.

Στη συνέχεια, ο Bowie απαντά επιμένοντας στην υποχρέωση της μουσικής βιομηχανίας να διαθέτει μία ποικιλία από διαφορετικούς ταλαντούχους καλλιτέχνες, αλλά και να μην έχουν στο μυαλό τους τι μπορεί να αρέσει στους τηλεθεατές. Το βίντεο τελειώνει με τον Bowie να λέει στον Goodman “καταλαβαίνω την άποψή σας”, αρνούμενος φυσικά να συμφωνήσει μαζί του.


Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου