Street artists αποχαιρετούν τον George Floyd

Street artists απο ολο το κόσμο με πολύ όμορφα και συγκινητικά graffiti αποχαιρετησαν τον αφροαμερικανο George Floyd, που έφυγε από την ζωή μετά από την ρατσιστική επίθεσή που δέχτηκε στη Μινεάπολη από τον αστυνομικό Derek Chauvin. Δείτε παρακάτω μερικά από τα συγκινητικά graffiti που σχεδίασαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η δολοφονία του George Floyd προκάλεσε θλίψη και αρκετοί Street artists από κάθε γωνιά του πλανήτη διαδήλωσαν μέσα από τοίχους τους θέλοντας να περάσουν με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Oι καλλιτέχνες Xena Goldman, Cadex Herrera, Greta McLain, Niko Alexander, and Pablo Hernandez ζωγράφισαν στο σημείο της δολοφονίας το πρόσωπο του George Floyd το οποίο περιβάλλεται από ένα λουλούδι στο κέντρο, ενώ δίπλα του υπάρχουν τα ονόματα μερικών ακόμα αφροαμερικανών οι οποίοι έπεσαν νεκροί από χέρια αστυνομικών. «Η ιδέα μας ήταν να αποτυπώσουμε τον Floyd ως έναν ήρωα και όχι ως έναν πεσόντα» δηλώνει ο Cadex Herrera, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην τοιχογραφία στη Μινεάπολη.

Δείτε τα συγκινητικά graffiti για τον George Floyd:



























Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου