Racism Is Real: Πως θα ήταν η ζωή σου αν ήσουν μαύρος στις ΗΠΑ


Η Brave New Films μέσα από ένα εξαιρετικό βίντεο που δημιούργησε μας παρουσιάζει τις διαφορές στην καθημερινότητα δυο ανθρώπων που διαφέρουν μόνο στο χρώμα του δέρματος τους. Οι παραγωγοί του βίντεο ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα πραγματικά αίτια της εξέγερσης στη Βαλτιμόρη.

Το βίντεο της Brave New Films με τίτλο ''Racism Is Real'' αναφέρει ότι μαύροι που στέλνουν βιογραφικά σε επιχειρήσεις έχουν 50% χαμηλότερες πιθανότητες να λάβουν απάντηση εάν το όνομά τους χρησιμοποιείται συχνότερα από μέλη της μαύρης κοινότητας των ΗΠΑ. Αντίστοιχα πολιτικοί και των δυο κομμάτων αγνοούν πολύ συχνότερα τις επιστολές ψηφοφόρων του με ονόματα μαύρων.

Οι λευκοί έμποροι αυτοκινήτων χρεώνουν κατά μέσο όρο τους αφροαμερικανούς κατά 700 δολάρια περισσότερο σε σχέση με τους λευκούς. Η αστυνομία σταματά κατά 50% συχνότερα μαύρους οδηγούς αυτοκινήτων.Τα μεσιτικά γραφεία δείχνουν κατά 17% λιγότερα σπίτια σε μαύρους πελάτες, συλλαμβάνει αφροαμερικανούς τέσσερις φορές συχνότερα για χρήση μαριχουάνας σε σχέση με τους λευκούς παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά χρήσης στις δυο κοινότητες είναι ακριβώς τα ίδια. Γενικότερα οι μαύροι οδηγούνται έξι φορές συχνότερα στη φυλακή για την τέλεση ίδιων αδικημάτων με τους λευκούς. Οι γιατροί ενημερώνουν σπανιότερα τους μαύρους ασθενείς τους για πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου