British Museum: Δωρεάν ψηφιακή περιήγηση σε χιλιάδες εκθέματα του μουσείου

Το Βρετανικό Μουσείο το παλαιότερο κρατικό μουσείο της Ευρώπης ιδρύθηκε το 1753 και σε αντίθεση με το όνομά του συγκεντρώνει ελάχιστα εκθέματα από τη Βρετανία. Το μουσείο μας προσφέρει δωρεάν στο Διαδίκτυο πάνω από τα μισά έργα τέχνης που φιλοξενεί με φωτογραφίες υψηλής που δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης των έργων του.

Το Βρετανικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1753 και άνοιξε τις πύλες του το 1759, το κόσμημα του Μουσείου δεν είναι άλλο από την ελληνική συλλογή και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στα δυτικά του κτιρίου, με τη θέα της μοναδικής Καρυάτιδας να κλέβει τις εντυπώσεις και να προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση στους Έλληνες επισκέπτες.

Το πρώτο εθνικό μουσείο στον κόσμο διέθεσε ένα μεγάλο μέρος της συλλογής του στο διαδίκτυο και με μόνο μερικά κλικ έχετε πρόσβαση σε περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια έργα τέχνης, μέσα από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δείτε διάσημα έργα όπως η Στήλη της Ροζέτας μέχρι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους και περιηγηθείτε σε μερικά από τα γνωστότερα εκθέματα του μουσείου.

-Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο και ξεκινήσετε την περιήγησή σας στο Βρετανικό Μουσείο: https://britishmuseum.withgoogle.com/

-Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο και δείτε την καινούρια εκδοχή του online καταλόγου του Βρετανικού Μουσείου:  https://www.britishmuseum.org/collection

-Επίσημη ιστοσελίδα:  http://www.britishmuseum.org/

-Χώρα: Αγγλία, Λονδίνο
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου