Ρώσοι Επιστήμονες Ξαναζωντάνεψαν Φυτό 30.000 ετών.



Επιστήμονες στην Ρωσία έφεραν πίσω στην ζωή κάτι πεθαμένο εδώ και πολύ καιρό. Η ρώσικη ομάδα δεν ξαναζωντάνεψε έναν δεινόσαυρο. Η ομάδα έφερε πίσω στην ζωή ένα όμορφο λουλούδι από την Εποχή των Παγετώνων .

Το φυτό λέγεται Silene Stenophylla και το εδώ και πολύ καιρό πεθαμένο φυτό ξαναζωντάνεψε μετά από την ανακάλυψη μιας φωλιάς σκίουρων θαμμένης στην Σιβηρία που είχε μέσα σπόρους και φρούτα.

Οι ρώσοι επιστήμονες ξεχώρισαν τους σπόρους από τον μόνιμο πάγο όπου ήταν θαμένοι επί 30.000 χρόνια. Η αναζωογόνηση του φυτού κάνει το Silene Stenophylla το αρχαιότερο φυτό που αναζωογονήθηκε ποτέ. Καναδοί ερευνητές είχαν παλιότερα αναζωογονήσει πολύ νεώτερα φυτά από σπόρους που βρέθηκαν σε παρόμοιες φωλιές.

Σύμφωνα με την ρώσικη ομάδα, το αναζωογονημένο φυτό μοιάζει πολύ με την σύγχρονη έκδοση του φυτού που ακόμη φυτρώνει στην ίδια περιοχή της ΒορειοΑνατολικής Σιβηρίας. Η φωλιά των σκίουρων ανακαλύφθηκε δίπλα στην δεξιά κοίτη του ποταμού Kolyma όπου το υπέδαφος είναι 30.000 ετών.

Οι σκίουροι έσκαψαν το παγωμένο έδαφος για να φτιάξουν την φωλιά τους, που είναι στο μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου, βάζοντας πρώτα άχυρα και έπειτα γούνα ζώων φτιάχνοντας τον τέλειο θάλαμο αποθήκευσης. Είναι μια φυσική παγωμένη αποθήκη .

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου