Το Ιράν θα χρησιμοποιεί το δικό του λογισμικό ασφάλειας – απαγορεύει το ξένο λογισμικό

Ο Υπουργός Πληροφοριών και Επικοινωνιών του Ιράν, Reza Taghipour, δήλωσε ότι η χώρα έχει απαγορεύσει την εισαγωγή ξένων λογισμικών ασφάλειας.

Πριν λίγες ημέρες, Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι περίπου 16.000 υπολογιστές είχαν «μολυνθεί» από τον ιό Stuxnet, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι υπολογιστές βρισκόταν σε όλο τον κόσμο ή απλά στο Ιράν.

Ο Taghipour τόνισε ότι δεν θα εισαχθούν ξένες λύσεις και προϊόντα διαδικτυακής ασφαλείας στη χώρα, καθώς το Ιράν θα αναπτύξει δικό του λογισμικό ασφάλειας από προγραμματιστές του Ιράν.

Πρόσθεσε ότι τα εγχώρια προγράμματα ασφάλειας έχουν βελτιωθεί, και το Ιράν θα τα χρησιμοποιήσει αντί των ξένων λογισμικών ασφαλείας, τα οποία δεν μπορούν να εμπιστευθούν.

Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Bonian Daneshpajouhan διαθέτει περίπου 25 μικρότερες εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό ασφάλειας στο Ιράν και η χώρα θα βασίζεται σε αυτά.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου