Τέλος στην υποστήριξη Flash για Linux απο την Adobe - Συνεργασία και της Google

Η εταιρεία Adobe με μια ομολογουμένως περίεργη κίνηση τελειώνει ουσιαστικά την υποστήριξη του Flash plugin για το Linux. Αρχικά ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός API με την ονομασία Pepper σε συνεργασία μάλιστα με τη Google! Εως εδώ όλα καλά. Μόνο που στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Adobe αναφέρει:

For Flash Player releases after 11.2, the Flash Player browser plugin for Linux will only be available via the “Pepper” API as part of the Google Chrome browser distribution and will no longer be available as a
direct download from Adobe. Adobe will continue to provide security updates to non-Pepper distributions of Flash Player 11.2 on Linux for five years from its release.

Ουσιαστικά λοιπόν το Adobe Flash plugin μετά την έκδοση 11.2 θα υποστηρίζει μόνο τον Google Chrome και δεν θα είναι καν διαθέσιμο σαν Download απο τη σελίδα της. Αυτό σημαίνει τέρμα στο Flash για τον Mozilla Firefox, τον Opera κλπ.

Flash Player will continue to support browsers using non-”Pepper” plugin APIs on platforms other than Linux.

Φυσικά αυτό θα ισχύει μόνο για το Linux αφού στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα η υποστήριξη όπως βλέπετε συνεχίζεται κανονικά. Αυτό που δημιουργεί ερωτηματικά είναι γιατί η Adobe υποστηρίζει το λειτουργικό και τον browser μιας αντίπαλης εταιρείας όπως η Google που προωθεί την Html5. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την ύπουλη (κατα την άποψη μου) στάση της Google. Μήπως τα "βρήκαν" τελικά οι δύο εταιρείες και θα σταματήσει και η ανάπτυξη της Html5;

Για άλλη μια φορά πάντως αποδεικνύεται πως οι χρήστες δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις εταιρείες όσο φιλικές και αν το παίζουν προς το ανοικτό λογισμικό.Τελικά μόνο τα ανοικτά κοινοτικά project διασφαλίζουν την εταιρεία των χρηστών.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου